Sa Torre i ses Comes posen punt i final a anys de reivindicacions

El Govern presenta els dos projectes de reforma pràcticament acabats i a punt per començar el curs que ve amb tranquil·litat

 

Dues de les escoles històriques del municipi, la de sa Torre a Manacor i de ses Comes a Porto Cristo estaran remodelades per començar el següent curs, passat l’estiu. La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada pel conseller d’Educació, Martí March, i el batle Miquel Oliver, ha recorregut avui dematí els centres per comprovar els darrers retocs dels projectes, que sumen 2,4 milions en inversió.

El més costós econòmicament ha estat el de l’antic institut i escoleta local de sa Torre, ara centre d’educació infantil i primària, amb gairebé 1,7 milions destinats a la rehabilitació i modernització dels principals espais, amb un èmfasi especial a les bigues de fusta i diverses cobertes, afectades pel corc de la formiga blanca que van obligar a l’Ajuntament, a l’octubre de 2018, a traslladar a tots els seus alumnes fins a l’IES Manacor, on han estat durant tres cursos.

“Era un projecte especialment urgent ja que molts alumnes que estan escolaritzats aquí, ni tan sols coneixen el centre”, ha explicat Oliver. El consistori ha donat les gràcies pel rumb posat per la Conselleria per aconseguir arrencar també l’ampliació de l’escola Simó Ballester. “Eren reivindicacions de justícia que ja tocaven”, ha dit mentre també ha recordat que amb la continuada pujada de ràtios d’alumnes per aula, “haurem asseure’ns de nou amb el Govern per a una nova escola a Porto Cristo”.

Per la seva banda, tant Armengol com March, van reconèixer que durant anys “Manacor ha estat un municipi educativament abandonat” des de l’administració, però que “des de 2015 quan vam entrar al Govern hem fet un gran esforç per posar-nos a el dia i durant aquest temps haurem invertit més de 8 milions d’euros en infraestructures. Des del primer que va ser el de Son Macià, pràcticament haurem reformat i tots els centres “, ha recordat la presidenta. “L’educació és un eix fonamental del nostre Govern, perquè és el que garanteix la igualtat d’oportunitats de futur”, ha destacat la presidenta.

les dades

Si atenem a les dades, al CEIP Sa Torre, d’una sola línia i 157 alumnes escolaritzats (67 d’Infantil i 90 de Primària), s’han suprimit les barreres arquitectòniques i augmentat la seguretat contra incendis (nova escala i ascensor). S’ha reforçat tota l’estructura, s’han canviat les instal·lacions (elèctrica, calefacció, subministrament d’aigua i sanejament), millorat les condicions tèrmiques i acústiques (aïllament de façanes i falsos sostres, nova coberta plana i teulada), la distribució interior i es ha instal·lat una nova fusteria d’alumini al porxo de planta baixa, així com s’han substituït les fusteries exteriors i reixes antigues.

En el cas de Ses Comes, la inversió ha estat d’una mica més de 700.000 euros, que serviran perquè a partir de setembre i després d’anys de reivindicacions de la comunitat docent i els pares i mares d’alumnes, ja no quedi cap de les cinc aules prefabricades que van haver d’instal·lar-se al pati, ja que l’obra d’ampliació suposarà quatre noves aules d’infantil més un gimnàs al primer pis.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad