L’Ajuntament aprova 90 factures sense contracte de l’any passat

Moltes per la compra de material d’obra com grava o ciment, amb la finalitat que la brigada pogués arreglar camins rurals

 

El ple de Manacor va aprovar aquest dilluns fins a 90 factures sense contracte pertanyents encara a l’exercici passat 2020, amb un cost total de 132.436,13 euros. Una quantitat exagerada que va despertar l’interès de l’oposició, que no va dubtar a criticar l’acumulació d’extrajudicials de crèdit. Moltes d’elles fan referència a la compra de material d’obra com grava o ciment, amb la finalitat que la brigada pogués arreglar camins rurals.

“En els primers quatre mesos de 2021 ja s’acumulen novament més de 3.300 euros en factures sense contracte, les dues darreres per valor de 6.800 euros novament en grava”, ha criticat la portaveu de AIPC-SYS, Antònia Llodrà. “Ens alegra que es puguin arreglar camins que fins ara estaven en mal estat, i quants més millor, però les coses s’han de fer millor, informar i no sempre per contractes d’urgència i comprant el material al mateix distribuïdor”, va afegir Catalina Riera (El Pi). Una cosa semblant al que va dir Maria Antònia Sansó (PP), per a qui l’equip de govern ara presenta factures extrajudicials “quan sempre les havia criticat”.

Per la seva banda el regidor responsable de la brigada, Carles Grimalt, va demanar reiterades disculpes per l’acumulació i va informar que ja s’ha posat en marxa el contracte per poder comprar grava, ciment i asfalt per quan es vagi requerint. “En el seu moment vam pensar que ja que teníem a treballadors de el programa Reactiva, havíem aprofitar per emprendre els treballs”.

Canvi en la fiscalització

Relacionat amb això, precisament el ple de l’ajuntament de Manacor va aprovar també aquest dilluns (amb els vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció de l’oposició) el canvi de sistema de fiscalització, que respon a la recomanació feta per la Intervenció General de l’Administració de l’Estat (IGAE), l’òrgan de control intern del sector públic estatal que regula el règim jurídic del control intern a les entitats del Sector Públic Local, “de manera que es substitueix la fiscalització dels ajuntaments “, va explicar la delegada d’Hisenda, Cristina Capó.

La nova normativa estatal estableix l’obligatorietat d’una inspecció interna mitjançant la fiscalització i el control financer, que es realitzarà a través d’una auditoria anual. “Per poder dur a terme el control financer cal canviar el tipus de fiscalització, perquè si no, no hi hauria temps per fer aquesta auditoria anual”, va afegir Capó. Aquest canvi implica més rapidesa en la tramitació del pagament de factures i tramitació d’expedients, més seguretat jurídica per als departaments.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad