Dàmaris Gelabert rep el Reconeixement de Mèrits 2021

La guardonada assegura que aquest reconeixement “em dona impuls per seguir fent cançons”

 

La pedagoga, musicoterapeuta i cantant, Dàmaris Gelabert, va rebre ahir vespre el Reconeixement de Mèrits 2021 que d’ençà de 1976 concedeix l’Escola Municipal de Mallorquí a les persones o col·lectius que han destacat per la seva fidelitat a la llengua catalana, i per la protecció i transmissió d’alguna faceta del nostre llegat lingüístic i cultural. Enguany, el Ple de l’Escola, reunit en sessió plenària el dia 17 de març de 2021, va decidir atorgar el Reconeixement de Mèrits a la cantant catalana, que ha dedicat la seva carrera al públic infantil.

“Els que ens dediquem a l’educació tenim clar que és molt millor motivar que desanimar. Som plurals i el millor que podem fer per la nostra cultura és reforçar, estimular i aplaudir a aquells que son a casa nostra i aprenen o volen que els seus fills aprenguin la nostra llengua”, va dir Dàmaris Gelabert durant el seu discurs d’agraïment. La cantant va explicar que als inicis de la seva carrera es va adonar que “a l’escola dels territoris de parla catalana no hi havia gaires cançons amb continguts acadèmics, i així vaig començar a compondre”. La guardonada va agrair a l’Ajuntament de Manacor i a l’Escola Municipal de Mallorquí per un reconeixement que “em dona impuls per seguir fent cançons”, alhora que va voler compartir el premi amb “tots aquells mestres i famílies que canten en català cada dia i que creuen en les cançons com una de les millors estratègies per aprendre i per transmetre la nostra llengua i la nostra cultura”.

Durant la seva intervenció, el batle de Manacor, Miquel Oliver, va assegurar que “som un poble di- vers i ric, que creu en la igualtat de drets, de deures i d’oportunitats. M’agradaria dir que som una gent que promou el català en una societat plurilingüe com un element de cohesió i d’igualtat d’oportunitats». Així mateix, el batle instà els adults a ser «exemple» per revertir les dades que posen en perill la pervivència del català en determinats registres, «és necessari que tots i cada un de nosaltres ens convertim en exemple i no girem la llengua només perquè el nostre interlocutor té uns trets diferents o ens ha parlat en castellà. Ensenyem als nostres fills que el català serveix per cantar, per esti- mar, per fer feina, per estudiar, per viure, i també per parlar amb tothom», va concloure.

L’acte del Reconeixement de Mèrits va comptar amb els mestres de cerimònies Neus Barceló i Joan Estelrich, mestres de l’Escola Municipal de Mallorquí, amb actuacions d’infants de Manacor i amb projeccions d’audiovisuals gravats als alumnes de 5 anys de diferents escoles de Manacor. Júlia Acosta va ser la padrina de la guardonada i durant la seva intervenció va explicar de manera sentida la seva experiència com alumna de Dàmaris Gelabert.

Dàmaris Gelabert va cloure la gala amb tres de les seves cançons més conegudes, que varen ser corejades amb devoció pel públic infantil assistent.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad