L’Ajuntament pagarà la quota anual dels nous autònoms emprenedors

Manacor obre una “tarifa plana” per a nous autònoms i ajudes per contractar personal

 

L’ajuntament de Manacor ha anunciat l’obertura d’una “tarifa plana” per fer-se càrrec de totes les quotes del primer any dels nous emprenedors que s’hagin fet autònoms entre l’1 de gener i fins al pròxim 31 de desembre. Una iniciativa pionera del Servei d’Ocupació de Manacor (SOM) per fomentar la creació d’ocupació local.

El projecte, presentat avui per la regidora de Foment de l’Ocupació, Núria Hinojosa (PSOE), consta de dues línies d’actuació. La primera destinada a les persones físiques desocupades (i inscrites prèviament a l’Oficina d’Ocupació) que s’incorporin al món laboral en règim autònom, ja sigui individualment o dins d’una comunitat de béns, societats cooperatives o mercantils. L’ajuda base serà de 720 euros, que és el que costen les quotes del primer any.

Els requisits són fàcils: ha de ser per a una nova activitat o epígraf, han d’estar d’alta en el règim especial de treballadors autònoms, tenir l’activitat empresarial en el municipi de Manacor i elaborar una memòria descriptiva del projecte a emprendre, “per a la qual cosa tenen una plantilla de departament de Desenvolupament Local, i si tenen qualsevol problema, poden acudir al SOM i els tècnics els prestaran tota la seva ajuda”.

Per la seva banda l’anomenada Línia 2 està enfocada també a persones físiques o jurídiques però que, en aquest cas, contractin personal en atur donat d’alta a la Seguretat Social. Pel que fa a les quantitats, hi ha quatre tipus d’ajudes que van des dels 500 fins als 1.250 euros. La primera quantitat es percebria si es contractés a una persona de forma temporal i a temps parcial. La segona quantia, de 750 euros, serà per a qui contracti un treballador a jornada parcial però de manera fixa. La tercera quantitat, de 1.000 euros, per a la contractació d’una persona a jornada completa però temporal (mínim sis mesos); i l’última, de 1.250 si és una jornada completa i la persona és incorporada de forma fixa.

En aquest cas els requisits queden supeditats al fet que es tracti de noves contractacions, que la persona fitxada per l’empresa no hagi treballat en els últims sis mesos i no haver tingut baixes de persones per acomiadament improcedent durant el darrer mig any.

Per tant, una mateixa persona podria acollir-se a les dues línies de forma complementària, si d’una banda emprèn un nou negoci, i per una altra si a més contracta un treballador al seu càrrec. En principi la línia de subvencions amb fons municipals és de 50.000 euros procedents de romanents, “que no es descarta que puguin ser més si cal i s’esgoten”, concreta Hinojosa.

llançadora

Segons augura la regidora, els més beneficiats per les noves línies de subvenció podrien ser també els participants de ‘Activa el teu projecte’, un programa del departament de Desenvolupament Local de l’Ajuntament que des de principis de maig ofereix suport pel disseny i posada en pràctica de les seves idees de negoci mitjançant un diagnòstic d’habilitats i de competències.

Amb aquest programa, fins a 20 emprenedors podran desenvolupar la seva idea i model de negoci gràcies a un acompanyament personalitzat que facilitarà la redacció d’un pla d’acció que els conduirà a transformar la idea inicial en un projecte empresarial amb una viabilitat tècnica i financera analitzada prèviament.

El programa preveu que, al final del procés de formació, cada participant faci una exposició del seu projecte davant d’un grup d’experts en emprenedoria, que valoraran el model de negoci exposat i podran fer les seves aportacions. Així mateix, també realitzaran un procés de seguiment personalitzat de cada projecte mitjançant sessions de mentoria.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad