‘La cuina del guionista’ ja està preparada

Torna a Manacor el taller de guió cinematogràfic impartit per Michel Gaztambide 

 

Des del 5 al 9 de juliol, entre les 16 i les 20 hores a la Institució Pública Antoni Maria Alcover, el famós guionista Michel Gaztambide impartirà el taller ‘La cuina del guionista’. A partir del treball amb guions propis o aliens, el taller pretén que l’alumne s’acosti directament a les veritables claus del treball d’un guionista. Des del punt de partida de la història fins a les primeres versions de guió, el guionista reprodueix a l’aula les diferents fases de treball que duu a terme al seu taller a l’hora de plantejar-se una nova història. A partir d’aquests models, els assistents al taller s’introduiran a l’escriptura del cinema de manera directa, creativa i estimulant.

Temari

– Aspectes essencials de la forma del guió.

– Components d’una faula: l’essència de la dramatúrgia.

– Guió: sentit comú i intuïció.

– Punt de partida d’una història. Els moments clau de l’escriptura. Imaginació i creativitat.

Com a pràctica, en finalitzar el taller s’obrirà un termini per a entregar el guió d’un curtmetratge que serà corregit pel professor. Un dels guions serà escollit per a ser filmat i obtindrà 300 euros d’ajut per a dedicar a la seva producció.

Michel Gaztambide (França, 1959)

El seu primer guió per a cinema va ser per al film de José María Tuduri “Santa Cruz, el cura guerrillero” (1990). El 1991 va col·laborar amb Félix Rotaeta en l’escriptura del film “Chatarra” i un any més tard amb Julio Medem en l’òpera prima d’aquest director, “Vacas” (1992). El film va obtenir el Premi del Cercle d’Escriptors Cinematogràfics al Millor Guió a més de vint premis internacionals. El 2002 coescriu amb Enrique Urbizu el guió del thriller “La caja 507”, encetant així un dels tàndems amb més energia i personalitat de l’actual cinema espanyol. “La vida mancha” (2003), “No habrá paz para los malvados” (2011), premi Goya al Millor Guió Original i les sèries de TV “Gigantes” (2018-2019) i “Libertad” (2021), ambdues per a Movistar +, són les següents entregues d’aquesta unió que encara continua.

Ha treballat també com a guionista en els films “Un poco de chocolate” (2008) d’Aitzol Aramaio, “El idioma imposible” (2010) de Rodrigo Rodero, pel qual va ser nominat al Premi al Millor Guió del Cercle d’Escriptors Cinematogràfics, “Baztan” (2012) d’Iñaki Elizalde, “Neckan” (2015) de Gonzalo Tapia o “Petra” (2018) de Jaime Rosales, presentada a la Quinzena de Realitzadors del festival de Cannes 2018 i nominada, entre altres categories, al Millor Guió als premis Fénix i als premis Feroz. Els seus darrers treballs per a cinema són “La influencia” (2019), òpera prima de Denis Rovira van Boekholt amb Emma Suárez de protagonista, la versió cinematogràfica de “Libertad” (2021) de Enrique Urbizu i “Way Dawn”, la nova pel·lícula de Jaume Balagueró, que té prevista la seva estrena aquest 2021.

Per a TV, ha escrit les sèries “Vuelo IL8714″(2010) de Norberto López Amado, “El padre de Caín” (2016) de Salvador Calvo o “La línea invisible” (2020) dirigida per Mariano Barroso per a Moviestar +. Alhora, Gaztambide ha desenvolupat una important activitat docent, impartint cursos i màsters de guió i direcció en centres com ESCAC (Barcelona), Universitat Internacional Menéndez Pelayo (València), Bande à Part (Barcelona), Universitat Pompeu Fabra (Barcelona), CECC (Barcelona), Universitat de Gandia, Universitat Politècnica de València, Universitat de Navarra, Universitat Carlos III (Madrid), Larrotxene (Intxaurrondo, Guipúscoa), Aula de cinema SAROBE (Urnieta, Guipuzkoa), Escola de Guionistes Juan de Antxieta (Bilbao), Lycée René Cassin (Baiona, França), Tutorial Fundació Autor (Madrid), Filmoteca d’Extremadura (Càceres), etc.

Dates: Del 5 al 9 de juliol

Horari: de 16 a 20 h

Lloc: Institució Pública Antoni M. Alcover. C/ Pare Andreu Fernández, 12. Manacor

Durada: 20 hores

Preu: 100 euros

Places limitades

Certificat d’assistència

Informació i inscripcions:

cinemaclub@39escalons.org

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad