Consell, Govern i Ajuntament posen 1 milió d’euros per ajudar els empresaris locals

A partir d’avui es poden començar a sol•licitar aquestes ajudes directes que oscil·len entre 1.000 i 2.000 euros

 

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, el batle de Manacor, Miquel Oliver, i la consellera de Presidència del Govern, Mercedes Garrido, han presentat avui de matí a Manacor una convocatòria extraordinària d’ajuts econòmics directes als empresaris del municipi per contribuir a pal·liar les conseqüències de les restriccions motivades per la pandèmia.

En total, es destinaran 1.059.688 euros a una convocatòria que beneficiarà establiments i negocis de Manacor i que ha estat finançada a parts iguals pel Consell de Mallorca, l’Ajuntament  i el Govern, que hi aporten 353.229,64 euros cada institució. 

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha agraït als representants del teixit empresarial de Manacor el seu esforç i capacitat de resistència durant tota la pandèmia, així com  de l’ajuntament, que ha treballat amb el sector per arribar al major número de beneficiaris possible. «Les institucions hem fet un esforç com mai s’havia vist i des del Consell no només hem mobilitzat recursos econòmics en ajudes directes a tot Mallorca, més de 30 milions d’euros en convocatòries, sinó que estam al costat dels ajuntaments per ajudar-los a què aquestes ajudes ajudes arribin de manera àgil i ràpida a qui la sol·licita, que és el que demana la gent», ha expressat Cladera. 

«Amb aquests ajuts volem arribar al màxim de negocis que pitjor ho han passat, i per això hem establert dues línies diferenciades geogràficament. Gràcies a la feina prèvia d’assessorament que hem fet amb les gestories del municipi per conèixer les necessitats més urgents de les empreses i autònoms, posam els condicionants perquè els ajuts arribin al màxim de negocis i sobretot fins allà on fins ara no havien arribat», ha apuntat el batle de Manacor, Miquel Oliver.

Els ajuts, que es poden començar a sol·licitar des d’avui mateix, oscil·len entre els 1.000 i 2.000 euros per negoci, fins a un màxim de 4.000€ per sol•licitant en cas que tenguin més d’un negoci.

D’una banda, s’estableix una línia d’ajuts específica per a tots els centres de treball o establiments ubicats a la zona costanera de Manacor, entenent que són un dels sectors més afectats per les restriccions i per l’aturada de l’activitat turística. Són ajudes de 2.000€ per negoci (4.000€ si són dos establiments per beneficiari) a la qual hi poden accedir les empreses i negocis de qualsevol sector econòmic. 

D’altra banda, s’obre una segona línia d’ajudes de 1.000€ al sector de la restauració i 1.500€ per a la resta de negocis ubicats a l’interior del municipi amb un màxim de dos establiments per persona beneficiària (màxim: 2.000,00 € i 3.000,00 €). En aquesta línia hi queden excloses les botigues de queviures i grups relatius al sector de la construcció – llevat de fusters, llanterners i electricistes -, així com empreses i negocis que ja hagin estat beneficiaris de les convocatòries d’ajuts del Consell amb col•laboració del Govern, als sectors econòmics més afectats per les restriccions derivades de la pandèmia.

La sol·licitud, com en la resta d’ajudes municipals que gestiona el Consell de Mallorca, és totalment en línia i es fa des de la plataforma www.ajutsmallorca.com.

Se’n podran beneficiar establiments que s’hagin vist afectats pel tancament establert pel RD 463/2020 de declaració d’Estat d’alarma; que hagin patit una minva d’ingressos de mínim el 30%; i que tenguin màxim 20 treballadors de mitjana anual i una facturació inferior a 1 milió d’euros.

A més de l’aportació econòmica del Consell, la institució insular, a través de la Direcció Insular de Desenvolupament Local, ha redactat les bases de la convocatòria i, a través de la Fundació Mallorca Turisme, es tramitaran i atorgaran les ajudes.

Altres ajudes a municipis

Manacor és un dels 16 ajuntaments de Mallorca als quals el Consell ja gestiona de manera àgil i senzilla a través de ajutsmallorca.com les ajudes provinents del fons mixt de Consell, Govern i ajuntaments, en què cada institució hi aporta la mateixa part proporcional (un 33 %). Altres 28 ajuntaments convoquen i tramiten les ajudes directament. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad