La història de les monges de la Santa Família i les Benedictines, feta llibre

Aquest dissabte es va presentar al monestir manacorí el recull d’articles ‘Ses Corioses. La vida d’una congregació femenina al Manacor del segle XX’

 

Quan ara fa 50 anys de la incorporació de les monges de la Santa Família de Manacor a l’Ordre Benedictina, aquest dissabte es va presentar al Monestir de la Santa Família de Manacor, el llibre Ses Corioses. La vida d’una congregació femenina al Manacor del segle XX, un llibre coral, amb diversos autors i diverses temàtiques per posar de relleu la història d’unes dones, que van crear xarxa amb les dones que entraven en contacte amb elles. Subratlla l’audàcia d’unes dones intrèpides, que qüestionant els rols que la societat de la seva època els imposava, van ser capaces de deixar enrere les seves famílies per seguir una crida de servei. Unes dones que en un món eminentment masculí, van saber crear un espai d’apoderament per a la dona, un centre d’encontre, de formació, d’esbarjo per a nins i nines, al·lots i al·lotes i també un espai de religiositat popular, posant al centre de totes les seves activitats la dona i les seves necessitats. 

 

Moment de la presentació. Foto: IES Mossèn Alvover

Hi assitiren diversos autors dels articles que formen l’obra, així com el batle de Manacor, regidors de l’Ajuntament i Maria del Mar Albajar, abadessa de Sant Benet de Montserrat. Hi participaren així mateix Catalina ‘Moreia’, qui va començar a anar a escola amb les Benedictines, Montserrat Nadal, Pere Fullana i l’arxivera de l’Ordre Benedictina. Per acabar la professora i musicòloga, Bàrbara Duran, oferí un petit concert, just abans que Margalida Antònia Lliteres dediqués unes paraules cap a tots els assistents.

“Aquesta monografia neix de la voluntat de deixar memòria de la Congregació de les Serventes de la Santa Família de Manacor (Illes Balears) i de les seves successores, la comunitat benedictina de la Santa Família de Manacor, en un moment on el seu passat es dilueix en un present en transformació. Un acte per posar en valor la tasca portada a terme per aquestes dones senzilles però que alhora foren i segueixen essent punt de referència per a tots els seus convilatans de Manacor”, expliquen els autors.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad