‘El maquinista de la General’ arriba a Manacor musicat en directe

El teatre de Manacor acollirà, aquest proper divendres 25 de juny a les 19 hores, la projecció de la mítica pel·lícula de Buster Keaton, ‘El maquinista de la General’, obra mestra del cinema mut que serà musicada en directe pel piano de Josep Maria Baldomà. Una nova iniciativa del cinemaclub 39 Escalons, amb la col·laboració de la Federació Catalana de Cine Clubs i Departament de Cultura de l’Ajuntament de Manacor i el suport tècnic del Teatre Municipal.

EL MAQUINISTA DE LA GENERAL

Buster Keaton i Clyde Bruckman

“The General”

EEUU, 1926. 74 min

Musicada en directe per Josep Maria Baldomà, pianista resident de la Filmoteca de Catalunya

Johnny Gray és maquinista de la Western & Atlantic Railroad i té dos grans amors: una al·lota, l’Anabelle Lee, i una locomotora, La General. Estam a l’any 1861. En esclatar la Guerra de Secessió, Johnny intenta allistar-se a les files del Sud, però l’exèrcit considera que serà més útil que treballi a la rereguarda com a enginyer. No obstant això, Anabelle creu que és un covard i el rebutja. El maquinista només podrà demostrar el seu autèntic valor quan una partida nordista infiltrada en les línies confederades li robi La General i rapti a Anabelle. Llavors Johnny no dubtarà ni un segon a pujar a una altra locomotora i perseguir els ianquis per recuperar els dos grans amors de la seva vida.

Josep Maria Baldomà (Lleida, 1976), és un músic de trajectòria fascinant pel seu viatge continu entre tres mons tan aparentment llunyans com són el món del pop-rock i els concerts multitudinaris, la intimitat de les musicalitzacions en directe de clàssics muts i la composició continua per a diferents camps artístics. Com a teclista de pop-rock durant els darrers 25 anys, ha estat sol·licitat en multitud de gires i de gravacions de discs amb artistes tan influents com Luz Casal, Love of Lesbian, Refree o Sidonie per posar només alguns exemples. Com a pianista fa gairebé 10 anys que és resident a la Filmoteca de Catalunya per a acompanyar cinema mut i ha dissenyat i interpretat la banda sonora per a més de 200 pel·lícules.

Com a compositor, també ha creat música per a espectacles de teatre i de dansa estrenats arreu, amb reconeixements en premsa i en múltiples festivals. També ha escrit música per a TV, publicitat i sobretot per a cinema d’animació, i és el compositor sol·licitat anualment per fer la banda sonora del Festival Internacional Animac. Baldomà ha cursat els estudis de música moderna al Taller i a l’Aula del Liceu i també Comunicació Audiovisual a la Universitat de Bellaterra. La seva estètica musical és moderna, i combina el respecte pel pianisme exquisit amb les sonoritats més electròniques i avantguardistes.

Aportació: 7 euros

Venta d’entrades. A partir de dia 11 a enviumanacor.cat i a la taquilla del Teatre de Manacor.

Organitza: Cinemaclub 39 escalons, Federació Catalana de Cine Clubs i Departament de Cultura de l’Ajuntament de Manacor. Amb el suport tècnic del Teatre de Manacor.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad