Magdalena Perelló llegeix un pregó carregat d’emoció

Qui ha estat secretària de Batlia durant 38 anys enceta les Fires i Festes de Primavera 2021 

El Parc Municipal de Manacor ha acollit enguany, per primera vegada, el pregó de les Fires i Festes de Primavera. 500 persones han assistit a l’acte, prèvia reserva, que en la present edició ha canviat d’escenari. L’acte sempre s’havia celebrat al Claustre de Sant Vicenç Ferrer, però la situació sanitària ha fet que enguany el Parc Municipal s’hagi convertit en l’epicentre de les Fires i Festes. 

El ball dels Cossiers ha encetat l’acte del pregó de les Fires i Festes de Primavera 2021, que ha estat presentat per l’actor Joan Toni Sunyer. El pregó ha anat enguany a càrrec de Maria Magdalena Perelló. Perelló ha dedicat més de 42 anys al servei de l’Ajuntament de Manacor, 38 dels quals al departament de Batlia com a secretària de Batlia i encarregada del protocol municipal. Va començar a fer feina a l’Ajuntament de Manacor l’any 1980 com auxiliar administrativa al Padró d’habitants i Activitats i posteriorment va iniciar la seva tasca com a secretària de Batlia en el primer mandat de Gabriel Homar (1983-1987), va continuar amb Jaume Llull (1987-1991), Gabriel Homar (1991- 1991), Gabriel Bosch (1991-1995), Bartomeu Rosselló (1995- 1996), Catalina Sureda (1996- 1999), Miquel Riera (1999- 2003), Antoni Pastor (2003-2015), Miquel Oliver (2015-2015), Pedro Rosselló (2015- 2017) i Catalina Riera (2017-2019). Perelló es va jubilar l’any 2018. 

“Entenc que aquest pregó és un homenatge als serveis prestats a la Batlia com a persona de confiança. Aquest homenatge és recíproc, aprofit per donar les gràcies a tots els batles i batlesses per haver compartit feina, mals de caps, decisions difícils, i mil coses més. No és fàcil ser honest o honesta”, ha dit durant el pregó. Perelló ha fet un repàs per la seva trajectòria laboral alhora que ha recordat anècdotes viscudes amb diferents batles i batlesses. 

El batle de Manacor, Miquel Oliver, també ha agraït la feina feta a Maria Magdalena Perelló. Oliver també ha tengut una menció especial pel dibuixant Miquel Palmer Duran, qui va ser assassinat el 1936 a Son Coletes pels feixistes i del qual se n’identificaren les restes fa poc. Palmer tocava el tamborino amb els Cossiers de Manacor. 

“Aquest és el primer acte multitudinari que celebram d’ençà que va començar la pandèmia. És ver que encara tot és diferent de com estàvem avesats, que encara hem de seguir unes normes estrictes i que estic convençut que és pel bé de tots, però només el fet que ens haguem pogut trobar avui aquí ja és motiu d’una profunda alegria», ha assegurat el batle, qui també ha recordat que aquesta setmana s’han complert 7 mesos d’ençà que la Conselleria de Salut va decretar el confinament perimetral de Manacor. «Tenim molta feina per davant per superar aquest cop i sortir-ne de la manera més igualitària possible. Però avui som aquí i, poc a poc i amb seny, podem començar a tornar a celebrar», ha afegit. En el seu discurs, el batle ha destacat que Manacor «té prou actius per encarar el futur amb garanties, amb l’ambició real de ser capital de comarca i d’obrir-se al món», «ningú no ens regalarà res, ho haurem de treballar junts i amb consens», ha afegit. 

L’acte del pregó de les Fires i Festes ha conclòs amb un concert de la Banda Municipal de Música de Manacor, dirigida per Eduard Bernabéu. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad