Música pròpia per a les nits de juny a Manacor i Porto Cristo

El departament de Cultura presenta Manafolk Música d’Arrel, un cicle de quatre concerts de vessant popular amb toc de modernitat 

 

El Departament de Cultura de l’Ajuntament de Manacor presenta un programa per a gaudir musicalment de les nits primerenques de juny a Manacor i Porto Cristo el 5, 11, 18 i 25 de juny de 2021. Manafolk Música d’arrel és un cicle de quatre concerts de música i cançó en català en què destaca el vessant popular i tradicional passat pel sedàs de la modernitat. 

Manafolk és cançó popular improvisada amb una posada en escena espectacular; cançó tradicional amb pinzellades de jazz; un recorregut íntim i personal de la millor poesia catalana; cant d’arrel i senzillesa. 

El cicle s’iniciarà el 5 de juny a Manacor amb ‘No sé com gloses’, un espectacle de cançó improvisada amb Mateu Xurí (glosador, Mallorca), Hilari Alonso (cantant i ballador, País Valencià), Mireia Mena (cantant i glosadora, Catalunya) i Marçal Ramon (acordionista diatònic, Catalunya). En un viatge per les gloses, passant pel garrotí lleidatà fins les versaes o les albaes valencianes, l’espectacle, dirigit per Joan Toni Sunyer, mostra d’una manera divertida el ric patrimoni de la cançó improvisada i proposa noves possibilitats d’expressió d’una manera interactiva que no deixa ningú indiferent. 

També a Manacor, dia 11 de juny tocarà el grup Gipó. Integrat per Mary Lambourne (veu), Gori Matas (teclats), Teo Salvà (bateria) i Josep Oliver (trompeta), Gipó aporta una nova visió a la música tradicional de Mallorca. Fruit d’un procés creatiu realitzat amb molta cura, amb un respecte màxim per l’essència, la música de Gipó ens arriba amb un so agradable i íntim, proper al jazz. Una interpretació de les cançons i tonades que hem sentit sempre, però amb els mitjans actuals, que els permeten aportar novetats amb l’harmonia i el ritme, així com amb les sonoritats. 

El 18 de juny, a Porto Cristo, Miquela Lladó oferirà el repertori de ‘Poemes i Cançons’, una selecció acurada de la millor poesia dels Països Catalans, amb versos de Ramon Llull, Joan Maragall, Maria Mercè Marçal, Montserrat Abelló, Sebastià Alzamora i Miquel Àngel Riera entre d’altres. Miquela Lladó, que va rebre el Premi Enderrock d’Honor de la Música Balear, estarà acompanyada per Jordi Tugores (guitarra) i Gori Matas (acordió). 

Per tancar Manafolk, dia 25 de juny a Porto Cristo Clara Fiol, acompanyada del guitarrista Joan Vallbona, ens oferiran ‘Petiteses’, un clam a la senzillesa a través de composicions originals i versions. En un món insaciable i ferit de pressa, Fiol i Vallbona cerquen la cura en la música petita i hi troben una nova immensitat. La música de Clara Fiol beu de tot allò que li entra per les orelles: la paraula que ho diu tot, la que no coneix i la que sona com a casa; la música tradicional, el pop dels Beatles i els número 1 d’Spotify. Practica amb militància la intimitat i la senzillesa, que creu que tenen poc espai en un món sobreinformat. S’adscriu al feminisme i al sarcasme. Fa declaracions punyents, sempre amb la cura com a principi. Canta a la petitesa amb tota la seva força i ho fa com qui plora, per estalviar-se plors a altres estones. 

El delegat de Cultura, Mateu Marcé, destaca que “Manafolk arriba a l’avantsala de l’estiu a Manacor i Porto Cristo per donar força a la paraula i a l’arrel, amb una mà agafada al passat i l’altra al futur, i així enriquir les propostes culturals al municipi”. 

Els concerts de Manacor es faran a la plaça dels Pares Creus i Font i Roig, i els de Porto Cristo a la plaça del Sol i de la Lluna. Tots els concerts són gratuïts, amb reserva prèvia mitjançant www.enviumanacor.cat 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad