El PP insta al regidor Llodrà a deixar de fer “polítiques de postureig” en la neteja

El Partit Popular es queixa: “Tenim el contracte de neteja més car de la història, facem que es noti!”

 

Durant més de quinze dies, i de manera ininterrompuda, des de les xarxes socials del Partit Popular de Manacor han publicat imatges “que ens han fet arribar veïnats, i que també hem fet nosaltres mateixos sense massa esforç, de flagrants faltes de neteja al nostre municipi”. “Aquestes publicacions no pretenen ser només una crítica, són també un toc d’atenció a l’equip de govern per fer valer, de bon de veres, el contracte de neteja més car de la història de Manacor, que entre altres coses, ha significat duplicar la plantilla de personal”, expliquen els populars.

El seus representants municipals es queixen que “El que no és de rebut és pagar per un servei de primera i que els resultats segueixin essent els mateixos que abans de l’augment de la partida de neteja, ara fa poc més de dos anys. A Manacor hi segueix havent punts calents que requereixen reforç i màxima atenció. Un fet que, malgrat l’increment de la plantilla no s’està realitzant. És necessari augmentar la previsió en determinades zones i indrets, sobradament coneguts”.

Desconeixença de campanyes

Al mateix temps el PP recorda que ha detectat “que hi segueix havent una gran desconeixença del servei de recollida de trastos. Convidem al regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, a fer un pensament en quant a incrementar i reforçar les campanyes de conscienciació a la ciutadania. Des del Partit Popular veiem, amb certa incomoditat, com des de l’equip de govern s’acusa de forma reiterada als veïnats de comportaments incívics. Podem compartir que en alguns casos, així sigui, però no per norma general”, recorden, i assenyalen que “possiblement molts trastos que es tiren incorrectament, és per desconeixement”.

“No creiem en les polítiques en negatiu que criminalitzen per avançat. Creiem en l’educació cívica dels ciutadans i en facilitar la informació per molt diversos canals, no només via xarxes socials. Instem el senyor Llodrà a diversificar les seves vies de comunicació amb la ciutadania, per tal que els missatges arribin a quantes més persones, millor”.

“Així mateix, veiem que des de l’equip de govern es reclama informació o de- nuncia immediata per part dels veïnats, en cas de detectar un focus de brutí- cia. Està molt bé comptar amb la participació ciutadana, de fet és clau per a l’èxit del projecte, però no es pot abocar tota la responsabilitat en la col·labo- ració dels ciutadans”.

“Molts d’aquests focus responen a històriques zones altament delicades que no són noves d’ara. Les entrades a Manacor, determinats encreuaments a barriades més perifèriques i contenidors de la zona costanera, són focus reite- rats. Per aquest motiu trobem a faltar més previsió i reforç en la neteja en aquestes zones que, com diem, ja se sap requereixen major eficiència en quant a neteja”.

#Bongovern només a les xarxes

“Coincidint amb l’equador de la legislatura, la formació política a la que pertany el regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, aprofita per treure pit del que anomenen “bon govern”. Entre els seus suposats èxits, plantegen la neteja del municipi i ho avalen amb sancions imposades a l’empresa concessionària. Aquest “bon govern” del qual presumeixen és un “bon govern de xarxes socials” on uns i altres es posen medalles però sembla que viuen absents a la realitat del municipi a peu de carrer. La neteja no és la que pagam. Posar sancions a la concessionària, tot i que no ha de deixar de fer-se, no significa que aquesta es torni més efectiva i eficient”.

“Instem el delegat Llodrà a assumir la responsabilitat política que li correspon en aquest assumpte, a deixar de fer polítiques de postureig 2.0 i a involucrar-se de valent en la neteja de Manacor trepitjant els carrers del municipi. Ja li vam reclamar fa uns mesos en sessió plenària, però segueix en la mateixa línia de fer feina només de cara a la galeria de les xarxes socials. Instem al senyor Llodrà a treure tot el suc del contracte de neteja per tal que el servei sigui excepcional, com excepcional és el que pagam per ell. Tenim el contracte de neteja més car de la història de Manacor, facem que es noti!”

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad