Sense fira ni carrosses, però sí amb Cossiers

Les Fires i Festes 2021 seran una primera passa cap a la normalitat, amb un programa que inclou pregó, actes i balls cossiers

 

La vitualidad deixarà pas a la presencialitat. Després de la suspensió de la totalitat dels actes de les passades Fires i Festes de Primavera, Manacor no vol tornar a anul·lar de forma definitiva les seves celebracions més importants, i, encara que en paraules de propi regidor, Artur Aguiló “no hi haurà fires ni festes” , sí que estan previstos actes culturals i l’esperat retorn dels Cossiers. “Una primera passa, però molt important cap a la normalitat”, diu el batle Miquel Oliver.

I és que el grup de ball, que l’any passat va complir quatre dècades d’activitat ininterrompuda des de la seva recuperació en els anys vuitanta, vol ser l’esperó per tornar la il·lusió i el colorit al mes de maig manacorí. La directora de l’Escola Municipal de Mallorquí (EMM), Margalida Rosselló, ha confirmat que hi haurà actuacions en viu: “un cop passada la crisi sanitària més dura, enguany podrem veure els sis cossiers ia la dama i poder ‘fer rotlo’ encara que sigui amb distància i asseguts”.

 

Una peculiar manera de seguir-los molt diferent a l’habitual, encara que l’Ajuntament pretén que pugui ser igualment festiva. Els Cossiers de Manacor sortiran a ballar dos dies (com cada any normal): un el dia del Sant Crist, el proper 23 de maig, durant la tradicional missa a l’església dels Dolors. I ja durant el dia d’el pregó, el 28 d’aquest mateix mes, en quatre llocs diferents: a les 18,30 hores a l’exterior de l’EMM, al col·legi Simó Ballester a les 19,10, a l’escola Es Canyar a les 19,50 i, finalment, abans del pregó a les 20,30 hores.

Però per aconseguir ser un dels afortunats primer s’haurà de reservar plaça a través de la pàgina web Enviu.cat, on també es podran aconseguir les entrades per a la resta d’actes musicals, de presentació de llibres o d’animació infantil que jalonen el programa de aquest 2021. Totes elles a celebrar al parc municipal “on es podran mantenir les distàncies de seguretat amb el major nombre de persones possibles”, incideix Aguiló, referint-se a un aforament que arribarà a les 500 persones.

Pregó

El pregó de les Fires i Festes de Primavera de 2021 anirà enguany a càrrec de Maria Magdalena Perelló, funcionària jubilada de l’Ajuntament de Manacor que ha tingut una llarga experiència com a secretària de Batlia i també tindrà lloc al Parc Municipal. “Es tracta d’una persona que fins fa molt poc temps ha estat devora la majoria dels batles que ha tengut l’Ajuntament de Manacor”, ha assegurat el batle de Manacor, Miquel Oliver.

L’elecció de la pregonera correspon al batle, pel que Oliver ha explicat que “en un any que ha servit per fer molta introspecció, a l’administració també ens ha servit per reconèixer i valorar encara més la tasca dels funcionaris, pel que aquest és un petit gest a la seva feina”.

Dia 27 de maig s’estrenarà el documental ’40 anys dels Cossiers de Manacor’ realitzat i produït per l’Escola Municipal de Mallorquí i que fins ara no s’ha pogut projectar, degut a la situació sanitària.

L’Escola Municipal de Mallorquí també ha convocat enguany el XIX Concurs de Cartells dels Cossiers, adreçats a alumnes d’ESO i Batxillerat escolaritzats al municipi de Manacor. El guanyador és el que serveix per anunciar tots els actes relacionats amb els Cossiers i l’ha realitzat Shaneze Sibille, alumna de 4t d’ESO de la Rafa Nadal School. Els dos dissenys finalistes són de Maria Barceló Tous, també de 4t d’ESO de la Rafa Nadal School i Yamila Jiménez Macañones de 3r d’ESO de l’IES Porto Cristo. Els premis consisteixen en 150 € per a la guanyadora i 50 € per a cada finalista. L’entrega de premis tendrà lloc dimecres dia 2 de juny a l’Escola Municipal de Mallorquí.

Tancarà els actes de les Fires i Festes de 2021 el Reconeixement de Mèrits de l’Escola Municipal de Mallorquí a la cantant i pedagoga Dàmaris Gelabert, que tindrà lloc dia 10 de juny.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad