“Després de dies dolents ara pens: Per què APROP no podria tornar encara amb més força?”

Perfecto Acosta va fundar el projecte APROP després de patir un càncer i comprovar la necessitat de tenir un suport humà durant la malaltia: “Ara es tractarà de tornar a tocar a portes i comprovar si aquest suport que moltes administracions ens han mostrat aquests dies és de veres”

 

Perfecto Acosta va fundar el projecte APROP després de patir un càncer i comprovar la necessitat de tenir un suport humà durant la malaltia, mancat a la sanitat pública de la comarca, i fonamental a l’hora de poder avançar a partir de l’experiència d’altres i l’ajuda psicològica. I encara que l’associació pel suport de malalts amb càncer i les seves famílies no es va formalitzar oficialment fins l’any 2004, ja abans es duia a terme una feina de voluntariat que, desde Porto Cristo, primer va cristalizar al municipi per després expandir-se per mitja illa. Per això, l’anunci de la desaparició d’APROP i la carta de la també fundadora i gerent de l’Hospital de Manacor, Catalina Vadell, han remogut conciències i teixit social. Fins el punt que Acosta reconegui que pot ser això sigui només un punt i seguit.

“He passat dies i mesos molt dolents” reconeix, “però després de pensar-ho i del suport que he rebut durant tota aquesta setmana, pens que pot ser podríem tornar a començar i inclús fer-ho amb més força!”. Un discurs que, malgrat el clot econòmic provocat per la crisi sanitària (que ha fet que no es poguessin organitzar els actes socials que anaven nodrint de múscul econòmic a APROP) i la decepció provocada per l’irrupció de la l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) a l’hospital, i posterior arraconament (de nom i de membres) de l’associació portenya, pot tenir un futur viable.

“Pot ser estem uns mesos en ‘stand by’, però no ens donarem de baixa… de fet seguim visitant a malalts. No ens hem aturat”, recorda Acosta. “Ara es tractarà de tornar a tocar a portes i comprovar si aquest suport que moltes administracions ens han mostrat aquests dies és de veres”.

Ponències, tallers, suport o compra de material. Crear una nova vida a partir de la gran feina estructurada desde fa més de 15 anys i que ara no tindrà, per exemple, la despesa mensual de quasi 3.000 euros que costava mantenir el servei de psicooncologia situat a un despatx de l’hospital manacorí (i que en teoria assumirà la AECC), la qual cosa ‘alliberarà’ APROP per poder centrar-se en altres aspectes igual d’importants en l’acompanyament de persones i famílies.

L’associació APROP diu adéu: “Gràcies per tota la feina que heu fet”

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad