Manacor compra 250 contenidors marrons més per reciclar millor

Fartàritx i es Serralt s’incorporen a la recollida de la fracció orgànica, que per setembre ja s’haurà implantat a tot el municipi

 

Manacor posa la directa amb el reciclatge, i pel setembre es convertirà en el primer municipi entre els grans de Balears a tenir implementada la recollida de la fracció orgànica al cent per cent. Un repte que fa una legislatura semblava llunyà i que ara fa comenci a escalar posicions en la classificació dels que més compleixen.

Per això des d’ara i fins a finals d’estiu la regidoria de Medi Ambient instal·larà 250 nous contenidors marrons (que se sumen als 150 ja existents) a tot el municipi i per a completar la fase final. De fet des d’avui els veïnats dels barris des Serralt i part de Fartàritx ja poden començar a utilitzar els nous contenidors amb targeta que s’han instal·lat a la zona. Aquells que encara no la tenen o es volen inscriure poden fer-ho o bé a les oficines consistorials, o al punt d’informació que fins demà 14 de maig de 11 h. a 14 h. i de 17 h. a 19 h. s’ha desplegat al passatge de Son Forteza. “El que feim ara és el pas definitiu”, ha dit aquest dijous el delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, en un dels principals carrers de barri perifèric.

Aquests nous contenidors intel·ligents se sumen als 15 de vidre, 60 d’envasos i 40 de paper també nous, amb l’objectiu de poder augmentar el màxim nombre d’àrees completes. Encara que l’ajuntament de Manacor ja disposa de tots els contenidors, la implementació serà progressiva per als diferents barris.

Això sí, per poder oferir aquest nou servei, el contracte de neteja de l’ajuntament de Manacor ha hagut de ser ampliat amb la concessionària. La recollida diària i el manteniment del FORM (fracció orgànica) suposarà un augment de contracte de 400.000 euros durant 2021, de 700.000 euros l’any 2022 i de 270.000 per a 2023. Amb la implantació total de la recollida d’orgànica el consistori manacorí dóna compliment al que marca la normativa autonòmica mitjançant la llei de Residus.

“La fracció orgànica pot suposar prop de el 50% dels residus que genera un habitatge, per això és tan important a nivell econòmic i mediambiental”, explica el batle Miquel Oliver. La implantació total de la fracció orgànica en el municipi pretén ser un punt d’inflexió pel que fa a les xifres.

Precisament pel que fa als números generals a Manacor, si dins el 2018 el reciclatge al municipi se situava en el 13% (o sigui que el 87% era directament incinerat), “ara passarem de ser un municipi que era a la cua a nivell insular a estar en creixement”, sosté Llodrà. En aquest sentit, les previsions del departament són que Manacor pugui arribar aquest 2021 al 27% de reciclatge i al ‘35% a l’acabar l’any 2022.

“L’important és que tots els ciutadans tindran la possibilitat de reciclar i, a més, pagant menys”. Actualment la tarifa reduïda ja arriba al 40% dels 26.000 rebuts del municipi, el que suposa un estalvi de més de 50 euros anuals, dels 169 euros de la tarifa ordinària, a 114.

L’Ajuntament ja ha tramitat per tant unes 9.000 sol·licituds de tarifa reduïda (sumant 2020 i 2021), que penalitza els que no reciclen i bonifica els que sí que ho fan. Actualment, hi ha 3.100 targetes de FORM entre s’Illot, Porto Cristo i Manacor.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad