‘Viral’, les fotografies d’un hospital en lluita contra la pandèmia

La celebració del Dia Internacional de la Infermeria ha estat l’excusa perfecta per a la inauguració a l’hospital de ‘Viral’. Aquesta mostra de fotografies, fetes per Sebastià Roig, és un resum format per 16 imatges realitzades dins la Unitat de Cures Intensives en el transcurs del la primera onada de la Covid-19.

 

Roig és llicenciat especialista en Medicina Intensiva i fa quinze anys que forma part de la Unitat de Cures Intensives. “La fotografia sempre m’ha agradat, des de nin. Fa aproximadament 20 anys em vaig comprar la meva primera càmera. M’agrada sobretot la fotografia social; sempre m’ha cridat l’atenció el comportament humà i entenc la fotografia com una manera creativa d’expressió a través de la qual puc reflectir aquelles actituds, aquells moments que per algun motiu em semblen rellevants i defineixen el seu comportament, sempre des del màxim respecte a les persones que d’alguna forma són protagonistes d’aquestes fotos”.

Referint-se a l’exposició apunta que el motiu de fotografiar els professionals durant la pandèmia va néixer en entendre que es tractava d’una situació que anava acompanyava d’una enorme càrrega emocional, única, i d’una gran humanitat en el més ampli sentit de la paraula, “que d’alguna forma marcaria les nostres vides i de la qual valia la pena deixar un registre gràfic”. La mostra de fotografies de Sebastià Roig es troba exposada al hall de l’hospital, tot just abans d’arribar a la zona de la cafeteria.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad