La venda de Majorica queda en punt mort

El jutge obri un nou procés de subhasta limitat a millorar les ofertes ja presentades

 

La venda de Majorica queda, de moment, en punt mort. El magistrat del jutjat del mercantil número 1 de Palma, Víctor Heredia del Real, ha rebutjat finalment la proposta presentada per l’administrador judicial perquè considera que cap de les ofertes presentades és suficient per cobrir els deutes i defensar l’ocupació. L’empresa amb més possibilitat per comprar la perlera de Manacor era fins ara la societat francesa Majolaperla. Però el jutge creu que la combinació entre el sosteniment econòmic i el manteniment de llocs de feina no quadra, ni en aquesta ni en les demés ofertes, per la qual cosa obri un nou procés de subhasta.

No obstant això, el jutge no fa la mateixa interpretació sobre el futur que proposa l’administrador concursal. I si bé el magistrat coincideix que Majolaperla ha presentat l’oferta més interessant, perquè amb els doblers que ofereix es cobreix el pagament dels creditors, des del punt de vista laboral, diu, no pot acceptar la proposta. El magistrat no està disposat a que gairebé 200 empleats hagin de quedar-se sense feina. El jutge recorda que un dels principals pilars sobre els quals es fonamenta el concurs de creditors, a més de pagar els deutes, és defensar l’ocupació.

La solució passa per celebrar la ‘subastilla’

El jutge del mercantil proposa una ‘subastilla’. És a dir, que les empreses interessades presentin una nova oferta, que lògicament hauria de millorar la que inicialment han presentat. El jutjat, en principi limita la participació a aquesta subhasta a les empreses Majolaperla i Jofre Deco, que són les que han ofert més diners. Enecara que tampoc descarta que les altres tres interessades puguin presentar també una nova oferta millorada.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad