Manacor reserva 320.000 euros per ampliar l’aparcament de l’hospital

La urgència en les obres obliga a l’Ajuntament a gastar doblers propis per comprar uns solars que posteriorment seran cedits a la conselleria de Salut

 

La urgència per l’inici de la segona fase de les obres d’ampliació de l’hospital de Manacor ha fet que l’Ajuntament hagi hagut d’aprovar, aquest dilluns, la reserva de 320.000 euros per comprar uns terrenys per fer més gran l’actual aparcament. Una decisió polèmica des del punt de vista de l’oposició local, que no entén per què els manacorins hagin d’assumir l’adquisició d’uns solars que després seran lliurats a la Conselleria de Salut per donar un servei supramunicipal.

La partida està emmarcada dins de la incorporació, aprovada en ple, d’una mica més de 6,9 ​​milions d’euros procedents del romanent municipal. L’equip de govern es basa en un informe de gerència realitzat per un perit agrònom del Govern en el que s’assenyalen una sèrie de terrenys rústics adjacents, i situats a la part posterior, de 3.977, 5.495 i 4.055 metres quadrats respectivament.

“No és just que els manacorins hagin de pagar aquesta inversió”, explica la portaveu de l’Agrupació Independent de Porto Cristo (AIPC-SYS), Antònia Llodrà, que creu que abans hi hauria altres solucions: “el cost l’hauria d’assumir o bé la Conselleria o bé pagar-ho entre tots els municipis els ciutadans són atesos a l’hospital”, diu contestant a la regidora d’Urbanisme Núria Hinojosa.

En el mateix sentit s’expressa l’exbatlessa Catalina Riera (El Pi), que tot i reconèixer que es tracta d’una prioritat i que l’ampliació de les places d’estacionament és molt necessària, creu que el Govern hauria de cercar una altra via de finançament, “i així com Palma té una llei i uns beneficis pel fet de ser capital i prestar serveis per a tota l’illa, caldria estudiar la possibilitat d’una llei de comarcalitat per Manacor”.

Per la seva banda, el batle de Manacor, Miquel Oliver, redunda en que es tracta “d’un compromís polític que vam adquirir amb els professionals i amb els usuaris de centre”, així com amb el Govern, perquè una vegada li sigui cedit el solar per part del consistori, s’encarregarà de la seva habilitació dins de la segona fase del pla director per a la reforma i ampliació de l’hospital.

Hinojosa defensa que “des de 1997, quan l’hospital fou inaugurat, la xifra d’usuaris de l’àrea d’influència del centre ha augmentat en 44.000 persones”, i afegeix que “és una col·laboració que fa el municipi, com ja va haver de fer-ho quan va comprar els terrenys per cedir-los i que el Govern pogués construir el centre”. “Sincerament no crec que a la ciutadania li importi d’on surt la partida, perquè són doblers públics i perquè després serà el Govern qui ho habilitarà”, i defensa que això pot tenir un retorn econòmic i comercial per a la ciutat.

Malgrat les crítiques, també del Partit Popular, cap dels tres grups de l’oposició va votar en contra de la incorporació dels gairebé 7 milions d’euros de romanent, encara que van reconèixer que ells haurien canviat d’ordre alguns dels projectes, entre els quals estan per exemple, l’adquisició de cotxes elèctrics, la rehabilitació de façanes o la reforma de Via Majorica.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad