L’Ajuntament ja pot tramitar altes a autònoms i ajudar a emprenedors

El Servei d’Ocupació de Manacor estrena web i també facilita l’expedició del certificat digital 

 

L’Ajuntament de Manacor posa en marxa el Punt d’Atenció a l’Emprenedor, així com la possibilitat d’oferir de manera gratuïta l’obtenció del certificat digital per a persones físiques. Es tracta de nous serveis que ofereix el nou Servei d’Ocupació de Manacor, que també estrena nova imatge corporativa i una pàgina web que pretén posar a l’abast dels ciutadans tots els recursos que proporciona. 

El Punt d’Atenció a l’Emprenedor (Punt PAE) ofereix de manera gratuïta la constitució d’empreses mitjançant el sistema de tramitació telemàtica CIRCE utilitzant el document únic electrònic (DUE); és a dir, només en una passa es dona l’alta a la Seguretat Social i a l’Agència Estatal de l’Administració Pública perquè el ciutadà interessat pugui començar la seva activitat empresarial havent-se donat d’alta d’autònom. El servei també proporciona informació sobre aspectes legals, fiscals, comptables i sobre ajudes per a la creació d’empreses. Es tracta d’una tramitació telemàtica que ofereix agilitat i evita desplaçaments, a més de reduir els costos d’intermediació. 

Els Punts PAE són punts d’obtenció i tramitació de sol·licituds en els quals es facilita la creació d’empreses, l’inici efectiu de la seva activitat i desenvolupament a través de la prestació de serveis d’informació, tramitació de documentació, assessorament, suport, formació i suport al finançament empresarial. Fins i tot es facilita els tràmits per al cessament d’aquesta activitat o per a l’extinció i cessament de l’activitat de societats mercantils. “Fins avui els ciutadans havien d’acudir a gestories o assessories privades per poder fer molts d’aquests tràmits. És un recurs que posam a disposició dels ciutadans de manera gratuïta”, ha explicat la delegada de Desenvolupament Local, Núria Hinojosa en roda de premsa. 

El Punt PAE s’ha aconseguit arran de la signatura d’un conveni amb la Fabrica Nacional de la Moneda y Timbre mitjançant el Ministeri de Comerç, Indústria i Turisme i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, integrat a la xarxa CIRCE. 

Pel que fa al nou servei que també ofereix l’Ajuntament de Manacor, l’obtenció del certificat digital per a persones físiques, els ciutadans poden acudir a les oficines municipals del carrer Major 3r pis amb cita prèvia, que es pot aconseguir mitjançant la nova pàgina web www.sommanacor.cat o el 662351742. 

Nova web i nous recursos de formació i ocupació, emprenedoria i comerç 

El Servei d’Ocupació de Manacor estrena des d’aquest dimarts pàgina web amb l’adreça www.sommanacor.cat. Es tracta d’una nova eina impulsada pel departament de Desenvolupament Local Setembre que aglutina la informació i serveis que proporciona l’equip, integrat per quatre Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local. 

Pel que fa a l’Ocupació, la nova web posa a l’abast dels interessats els serveis que ofereix l’Ajuntament i recursos públics d’altres administracions, com ara el Programa del Foment de l’Ocupació, SOIB Reactiva, etc. Aquest apartat recollirà totes les convocatòries, ofertes i borsins de feina, amb actualitzacions constants. “És una manera d’aglutinar i unificar tota aquesta informació que de vegades resulta complicada si un no se sap moure per les pàgines de l’administració”, ha explicat Hinojosa. 

Quant a formació, el servei ofereix cursos i càpsules formatives, com Activa el teu projecte, un curs adreçat a emprenedors que actualment està en marxa i que finalitzarà el 10 de juny. 

A més a més, Hinojosa també ha incidit en la possibilitat que proporciona l’Ajuntament de Manacor als joves que vulguin realitzar les seves pràctiques curriculars i extracurriculars a la institució municipal. 

Pel que fa a la formació ocupacional, va adreçada a persones que es vulguin formar àmpliament en una qualificació professional, mitjançant certificats de professionalitat. “És la prioritat del departament perquè Manacor és dels pocs municipis de Mallorca que no ha impulsat aquesta feina. No tenim cap certificat de professionalitat per oferir i això per a nosaltres és una llàstima”, ha assegurat Hinojosa. L’objectiu de l’equip de govern és poder acreditar aquestes formacions a Manacor i oferir unes rutes formatives als joves que no vulguin seguir amb la formació universitària i que vulguin quedar a Manacor i formar-se en professions que poden ser estratègiques. 

El Servei d’Ocupació de Manacor també ofereix assessorament a persones que tenguin una idea de negoci concreta mitjançant la facilitació de l’elaboració d’un projecte empresarial, amb atenció personalitzada i gratuïta en totes les fases de creació del projecte. Es tracta d’una manera de donar suport a les persones que volen emprendre. 

Així mateix, la nova web també ofereix informació sobre línies de finançament, així com informació sobre subvencions locals, autonòmiques i estatals adreçades al sector comercial. De fet, un altre dels reptes del departament és la creació d’un cens comercial del municipi de Manacor. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad