El PP denuncia que l’explotació de les platges serà deficitària

Des del Partit Popular de Manacor alerten de l’opacitat econòmica amb que l’equip de govern maquilla les seves decisions de municipalitzar serveis

 

“Valgui a dir que reconeixem la legitimitat de qualsevol govern a l’hora de marcar les polítiques que consideri oportunes, però no podem compartir resolucions que suposin una pèrdua econòmica per a l’Ajuntament”, diu el grup popular de Manacor. “Un fet que va en detriment de l’economia municipal, o el que és el mateix, de tots els ciutadans de Manacor i que es correspon, única i exclusivament a una decisió política”, afageix. 

“És el cas de municipalitzar el servei de neteja i manteniment de les platges, i a més, reduir a la meitat les hamaques. Una determinació que ens suposarà als manacorins i manacorines una pèrdua econòmica superior a l’1,2 milions d’euros en els pròxims 3 anys (2021,2022 i 2023)”. Des del Partit Popular, una vegada consultada la proposta elaborada per la SAM per avalar la decisió de municipalitzar l’esmentat servei, “contemplem atònics un bon grapat d’iniciatives que econòmicament són totalment reprovables i confirmarien que l’equip de govern maquilla les xifres a conveniència. Es tracta, sense dubtes, d’un document preparat seguint unes directrius polítiques concretes amb la clara intenció de fer veure que el resultat podria ser positiu”. 

“Per una banda, la SAM no imputa el cost d’adquisició del material necessari per executar el servei (hamaques, para-sols, maquinària…) ja que consideren que ho sufragarà l’ajuntament. Nosaltres ens demanem si l’ajuntament i la SAM no som, igualment, tots els manacorins?”, denuncia el PP. “En un estrany moviment polític intenten fer veure que el cost d’inversió no sortirà dels diners públics quan, és més que evident, no és així”. 

Segons explica el Partit Popular local “En la memòria econòmica justificativa només tenen en compte els costos de reposició, no els de la compra inicial, la qual forma part de la inversió. Així mateix, en l’esmentat document no es planteja en cap moment la pèrdua de l’ingrés de 465.000 euros anuals que suposava la concessionària. Un ingrés que es deixa de percebre i que incrementa el dèficit del servei.  A més, apliquen unes previsions d’ocupació molt optimistes al nostre parer”. 

“Des del Partit Popular ens demanem si aquestes errades tan flagrants es deuen a errors voluntaris per fer veure que els números els acompanyem, o si realment no tenen ni idea de la gestió de qualsevol servei, sigui públic o privat. En el darrer cas, no amaguem la nostra extrema preocupació”. 

Comparativa

“La municipalització de les platges del municipi de Manacor suposarà, irremeiablement, la pèrdua de l’ingrés fixe de 465.000 € per part de l’empresa concessionària per a l’explotació del servei. L’ajuntament haurà de fer front a tot el material necessari, maquinària inclosa, a més del seu manteniment, i també assumir les responsabilitats derivades d’un servei d’aquestes característiques i volums que no es quantifiquen monetàriament”. 

“Així mateix, en els seus càlculs, l’equip de govern no té present la pèrdua de l’ingrés per la concessió, un fet que no es pot deixar de banda, ja que deixar d’ingressar suposa també una pèrdua o dèficit”. 

“Cal destacar també, que en el cost d’inversió, i donat que aquesta despesa la fa el mateix ajuntament, no es podrà recuperar l’IVA. Això suposa que més de 87.000 € (en el millor dels casos) en concepte d’IVA, aniran cap a l’Estat central i seran irrecuperables tant per part de l’administració municipal com per part de cap empresa del municipi. Un fet que contrasta molt amb les polítiques que predica l’equip de govern manacorí”. 

“Per què no ha redactat l’equip de govern unes noves bases per a la concessió del servei que pretenen aplicar? Quin interès real hi ha en municipalitzar una prestació que, amb total probabilitat serà deficitària?”. “No entenem la lògica de l’equip de govern el qual manifesta públicament la seva preocupació pel dèficit de 42.000 € anuals en el servei de piscina municipal; però per contra no mostra el mínim interès en fer del servei de platges, una prestació rentable. Una paradoxa més d’aquest equip de govern”. 

“Des del Partit Popular volem mostrar públicament la nostra preocupació per la gestió que està fent l’equip de govern amb els diners públics que administra. Al nostre entendre no vetlla per la optimització de beneficis i per la rendibilitat en benefici dels ciutadans i ciutadanes”. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad