El porta a porta arriba a l’avinguda del Torrent

Manacor amplia el sistema de recollida de residus també al carrer Antoni Galmés folklorista. Amb aquesta incorporació se’n beneficiaran 220 habitatges, comerços i oficines 

 

El sistema de recollida selectiva porta a porta s’amplia al carrer Antoni Galmés folklorista i a l’avinguda del Torrent, a partir d’aquest dilluns 3 de maig. En total, uns 150 habitatges més (220 si s’inclouen comerços i oficines) es veuran beneficiats d’aquest sistema de recollida de residus i se sumaran així al centre de Manacor, al barri de Fartàritx i a part del de Crist Rei, que ja compten amb aquest servei des de l’any passat i que ha donat resultats satisfactoris. 

Amb la incorporació d’aquestes dues vies, queda completada la implantació del sistema de recollida selectiva porta a porta per part de l’Ajuntament de Manacor al centre de la ciutat. D’aquesta manera, «amb la incorporació de l’avinguda del Torrent s’acaba la discontinuïtat que suposava que no hi hagués aquest sistema a la via que uneix dos barris que ja comptaven amb la recollida porta a porta: el centre i Fartàritx», explica el delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà. 

El sistema de recollida selectiva s’ha anat implementant de manera progressiva al municipi de Manacor. Les diverses mesures que s’han aplicat de manera progressiva són la recollida porta a porta al centre de Manacor, Porto Cristo i Son Macià, una deixalleria mòbil, la recollida de matèria orgànica en contenidors intel·ligents a s’Illot, Porto Cristo i la resta de Manacor. L’objectiu és oferir un millor servei, però també assolir les obligacions ambientals de reducció i reciclatge de residus. 

La propera passa serà la implantació de la recollida de la fracció orgànica de manera progressiva a la resta del municipi de Manacor a partir del mes de maig i fins a finals d’estiu. Primer s’instal·laran els contenidors marrons i, posteriorment, es repartiran les targetes als veïns. El contenidor marró destinat a la matèria orgànica s’adreça a aquelles persones que hagin sol·licitat la tarifa reduïda de residus, que suposa el compromís per part del sol·licitant de separar i reciclar correctament i permetre l’accés dels inspectors municipals per a comprovar-ho, en cas que es faci una inspecció. 

L’Ajuntament de Manacor va iniciar la implantació del sistema de recollida selectiva porta a porta l’octubre de 2019 a Son Macià i el barri de sa Torre de Porto Cristo (més de 400 habitatges en total), després de reunions prèvies amb entitats i veïns. El desembre de 2019 també va començar a aplicar- se al centre de Porto Cristo (1.400 habitatges), amb l’objectiu d’eliminar punts de brutícia devora els contenidors, guanyar espai per a les persones, evitar vehicles de recollida grossos dins carrers estrets i millorar les dades de reciclatge. El primer d’abril de 2020 s’implantà el porta a porta al centre de Manacor (2.600 habitatges), després de dotze reunions amb més de 1.800 veïnats. El juny de 2020 s’augmentà el sistema de recollida porta a porta a Porto Cristo centre amb nous carrers i s’arribà als 1800 habitatges. El setembre de 2020, 200 habitatges més s’incorporaren al porta a porta a la barriada de Crist Rei a Manacor. I, finalment, el 3 de maig de 2021 s’ampliarà el porta porta a l’avinguda del Torrent i al carrer Antoni Galmés folklorista. 

El delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, destaca «la millora espectacular pel que fa a les dades de reciclatge a les zones amb recollida porta a porta, ja que si bé el 2018 a Manacor només el 13% dels residus es reciclaven, actualment a aquestes zones el reciclatge ja supera el 80%». 

Calendari de separació de residus 

El departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manacor recorda que és important seguir el calendari per treure els residus separats correctament als horaris indicats i que, cada dia, també es pot treure de forma separada una bossa amb bolquers o altres residus sanitaris, inclosa l’arena o els excrements d’animals. El calendari setmanal que ja s’ha enviat als veïns es pot consultar també a la web www.residusmanacor.cat En cas d’emergència, els veïns poden dur els residus a la deixalleria municipal de Manacor. 

En el cas de les cases on hi hagi casos confirmats d’infecció per coronavirus i/o situacions de risc o amb símptomes pendents d’estudi, tots els residus s’hauran de tirar en bosses tancades que s’han de treure com a residus sanitaris a la recollida porta a porta (recollida diària). 

A l’hora de presentar els residus s’han de tenir en compte les següents recomanacions: 

Envasos de vidre: S’han de treure en un poal davant la façana de casa el dilluns abans de les 9 del matí. Es consideren envasos de vidre els pots i botelles. No s’hi han de tirar ni plats, ni tassons, ni miralls, ni altres tipus de vidre. 

Envasos lleugers: S’han de treure en una bossa de plàstic els dilluns i dijous a vespre. Els envasos poden ser de diferents materials (plàstic, alumini, suro, brics, etc.) seguiu les indicacions de l’imant. Si és possible s’han de destapar i aixafar per optimitzar espai. No s’han de fer netes, no s’ha de tudar aigua. 

Paper i cartró: S’ha de treure en una bossa de paper, capsa de cartró, fermat o en un poal. 

Matèria orgànica: s’ha de treure en el poalet i en una bossa de plàstic o compostable. La matèria orgànica es fa bàsicament a la cuina i és el residu majoritari a una casa. Separau-la correctament seguint les indicacions de l’imant. 

Rebuig: Es considera rebuig, tots aquells residus que no es poden reciclar. El rebuig s’ha de treure en una bossa de plàstic. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad