“Va ser un irresponsable, hagués pogut infectar a molts de clients”

Rosa Mas és la copropietària del gimnàs Elite, on el conegut com a ‘supercontagiador’ de Manacor va anar a entrenar quan ja era positiu

 

“Al gimnàs sempre es mostrava molt extravertit, acostant-se contínuament a tothom per saludar i parlar amb la mascareta mig baixada… moltes vegades el renyàvem per la seva actitud, però seguia igual. Ha estat molt irresponsable”, recorda la responsable de gimnàs Elite, Rosa Mas, on el supercontagiador de Manacor acudia regularment per realitzar els seus entrenaments de musculació.

“El dimarts 26 de gener ell ja sabia que havia estat amb una persona positiva per covid, però ni es va aïllar ni es va fer la prova. Nosaltres ho vam saber després, ja el divendres 29, quan li va dir a Joan (parella de Rosa i copropietari de la instal·lació) que s’havia fet una PCR i havia donat positiu”. Va ser aquí quan tots dos es van alarmar… i amb ells els seus clients. “És cert que els dies anteriors se sentia cansat, però com que de vegades té torns de nit, no ho vàrem veure com una cosa estranya… però ell sí que ho sabia”.

“La sort que tinguérem és que per gener només obríem per atendre entrenaments personals i no hi havia 20 o 30 persones a la sala, que si no s’hagués pogut embrutar”, reflexiona Mas, “per a nosaltres, que duim un gimnàs petit, hagués suposat un desastre si arriba a infectar molts de clients”. Del que no van poder escapar ni Rosa ni Joan que, a més “d’una altra persona que va coincidir amb ell al vestidor”, en van sortir perjudicats. Tots ells van haver de seguir el protocol.

“Vàrem tancar el gimnàs durant 18 dies i ens aïllarem per precaució i per estar tranquils”, recorda na Rosa. I això que ella preparava una nova competició de bodybuilding, una especialitat de la qual el 2020 va ser campiona d’Europa i subcampiona d’Espanya (a més d’un altre triomf de la AEFF). “Van ser dies molt angoixants, perquè sempre tens la por de si la malaltia pot anar a més i acabaràs ingressat”. “Per desgràcia nosaltres ja hem hagut de aïllar-nos dues vegades per precaució per casos relacionats amb la nostra feina”.

Durant aquests dies tampoc van poder veure les seves dues filles, una de les quals curiosament treballa a l’Hospital de Manacor i a InfoCovid. “Aquell cap de setmana tampoc vam coincidir amb més familiars, el que en certa manera va ser una sort”. “Després dels fets, setmanes més tard, la Policia Nacional va venir a prendre’ns declaració i entràrem en contacte constant i controlats per una supervisora ​​Covid”.

Mas explica que els van felicitar “per respectar el protocol”. “Volien saber a quina distància ens posàvem en els entrenaments personals, la nostra funció en ells i els passos que seguíem en cada instant. Saber que ho vam fer bé ens dóna seguretat”.

“Si el deixau tornar, jo no vendré”

En els dies successius a la comunicació del positiu per part del ‘supercontagiador’, l’home i la seva família van voler posar-se en contacte amb el gimnàs perquè li permetessin tornar, “Li vam dir que no, que de cap manera. Encara que no crec que actués amb maldat ni volgués contagiar aposta, va ser molt inconscient i ja no el volem per aquí”.

Així mateix temps molts clients del gimnàs Elite, ja han advertit als seus responsables que en cas que l’home sigui readmès, canviaran de lloc d’entrenament: “Si el deixau tornar, jo no vendré” ens han dit. Sé que a hores d’ara ell ha tornat a començar a un altre gimnàs local”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad