Manacor registra un augment de casos de sarna des del confinament

El Servei de Dermatologia de l’hospital confirma que especialment durant el darrer any atenen entre 10 i 13 casos setmanals de mitjana

 

El confinament per la pandèmia pot estar darrere del notable augment dels casos de sarna a la zona d’incidència de l’Hospital de Manacor. Així ho diuen les dades del cap de Servei de Dermatologia, Vicenç Rocamora, i la doctora adjunta Aina Vila, que ja fa mesos que estan estudiant de prop la situació. “En dos anys, especialment en aquest últim, s’ha vist un augment de la incidència dels casos. Una hipòtesi és que la situació de confinament ha propiciat majors contactes entre els convivents i per tant, major probabilitats de contagi”.

En aquests moments el centre hospitalari comarcal està atenent entre 10 i 13 casos setmanals, el que significa més d’un al dia; i una mitjana mensual d’entre 40 i 50 persones afectades, “tot i que cal remarcar que hi ha famílies que arriben amb dos o tres afectats al mateix temps”.

Què és la sarna?

La sarna és la infestació de la pell per un paràsit humà obligat, el Sarcoptes scabiei hominis, un àcar que resideix en l’estrat corni de l’epidermis dels seus hostes. Són les femelles les responsables de dipositar els ous, entre 15 i 20, que eclosionen en uns tres o quatre dies, de manera que el cicle vital complet de l’àcar és d’entre un i dos mesos. Es calcula que a cada persona infectada viuen entre 10 i 15 femelles de Sarcoptes, encara que el nombre pot augmentar a centenars, o fins i tot milions, en el cas de l’anomenada sarna noruega.

“Si una picor intensa no ens deixa dormir, hem de sospitar de la sarna”

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad