La darrera gran manifestació de Majorica, fa 20 anys, en imatges

El 2001 milers de persones sí que van recórrer Manacor per defensar els treballadors de la perlera

 

Ara fa gairebé 20 anys Majorica passava per una crisi similar a la que ara ve travessant aquests darrers mesos. Avançat 2001, la perlera havia entrat en una espiral d’especulacions sobre un possible canvi de propietat, el que va fer que es comencés a dubtar no tan sols del seu futur a Manacor, sinó de la seva viabilitat com a empresa.

La tensió va acabar cristal·litzant l’horabaixa del 5 de desembre de 2001, quan organitzats per sindicats i comitè d’empresa, milers de persones (moltes d’elles veïns i familiars dels afectats) van sortir al carrer per reivindicar, defensar i exigir una solució a els més de 500 llocs de treball que llavors tenia Majorica en tot el territori nacional.

Es van concentrar davant de les portes de la vella fàbrica centenària (tomada el 2006), on es van formar files humanes amb pancartes amb lemes com “No hi ha raó per a un sol acomiadament”; “Volem els nostres llocs de treball”, o “Tots els llocs de feina a Majorica i a Manacor. Globalització és robar”.

Arribats a plaça de sa Bassa, tots els comerços van començar a tancar com a gest de solidaritat, així com més ciutadans s’anaven sumant espontàniament a la protesta entre aplaudiments.

Ja a la plaça Ramon Llull, el punt final del recorregut, treballadors, familiars i veïns, es van unir sota una mateixa pancarta contra els propietaris de llavors (Alpha Investment) i Emilio Botín, propietari del banc que va avalar la compravenda i que, segons els empleats, “escanyava la rendibilitat de la firma”.

Autor del vídeo: Jaume Mesquida

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad