Així són els nous parquímetres intel·ligents del municipi

Manacor compra més de 60 nous parquímetres de darrera generació per controlar la zona blava i la ZPR

Els nous parquímetres de darrera generació que controlaran els aparcaments blaus i magentes de Manacor seran realitat molt aviat. De fet la SAM (Empresa de Serveis del Municipi de Manacor SA) ja ha efectuat la seva compra per una mica més de 600.000 euros. Es tracta del model Strada Pal, el terminal de pagament per estacionament més venut del món (i que han estat instal·lats ja a ciutats europees o nacionals com Barcelona o Las Palmas).

En el que està centrada ara la SAM és en la revolució tecnològica que suposaran aquests nous terminals que aviat s’instal·laran en substitució dels ja obsolets, adquirits fa vint anys. “Seran molt més sofisticats i permetran pagar a través d’una targeta de crèdit o des del propi telèfon mòbil”, augura el gerent de l’empresa municipal, Francesc Grimalt.

En tan sols unes setmanes el consistori procedirà a la instal·lació de 68 d’aquests dispositius intel·ligents, que constaran d’una placa solar a la part superior per generar l’energia necessària per al seu funcionament, una pantalla en color LCD de 7 polzades, un teclat alfanumèric i lector QR i de matrícules.

Una pantalles que a més, en els parquímetres que s’instal·lin a la costa, podran oferir molta informació gastronòmica, cultural o turística extra als qui vulguin recórrer la zona quan estacionin o agafin el vehicle.

Per a tot això es compta amb un pressupost de 616.000 euros, bona part dels quals (mig milió d’euros) prové dels doblers autonòmics aconseguits a través del Consorci Borsa d’Establiments Turístics, mentre que els restants 116.000 seran aportats per l’Ajuntament. Actualment a la ciutat de Manacor hi ha aproximadament 500 places de zona blava i unes altres 200 a Porto Cristo.

Així mateix, els responsables de la SAM han recordat que “de moment no tenim previst augmentar les places ni les zones d’ORA”, explica la presidenta de l’consell d’administració, Cristina Capó. La futura entrada en funcionament de la zona d’aparcaments comercials als carrers ZPR (Zona de Prioritat per a Residents) que fins ara eren blaus i que es transformaran en color magenta, marcarà el futur a mig termini de sistema.

Característiques:

 Panell Solar Integrat d’alt rendiment 30 W
 Conjunt de bateries associades
 Kit de Comunicació 4G de baix consum (compatible amb
comunicacions M2M).
 Pantalla en color LCD – TFT de 7 “amb alta resolució 800 x 480
pxls, un contrast de 1001: 1 i 262.144 colors
 Teclat alfanumèric, expandit, Capacitiu i tàctil amb 46
tecles i Configuració personalitzable
 Lector QR
 Placa electrònica NEOPS
 Impressora tèrmica amb capacitat gràfica
 Selector de monedes motoritzat
 Pagament EMV: Mòduls de pagament bancari certificats per Redsys
 Kit de fixació i ancoratges
 Certificacions requerides

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad