La concentració de Majorica reuneix a la meitat de la plantilla mallorquina

L’objectiu era influir en la decisió judicial i expressar la voluntat que es mantingui el major nombre de llocs de feina 

 

Prop d’un centenar de treballadors de Majorica s’han concentrat aquest matí a la fàbrica que la perlera té al polígon de Manacor per reclamar “més ocupació” i “més indústria”. La voluntat segons els sindicats i el comité d’empresa era expressar la voluntat que es mantingui el major nombre de llocs de feina possibles i que Majorica es quedi a la capital del Llevant; encara que l’objectiu final és influir en el jutge perquè canvii l’opinió de l’administrador concursal, que ja va prendre la decisió en favor de la francesa Majolaperla fa unes setmanes.

Assenyalar també que, tot i això, la concentració no ha tingut el suport desitjat quan es va convocar aquesta setmana, ja que només ha reunit a la meitat dels prop de 200 empleats que Majorica té en plantilla a Mallorca, i que els principals referents polítics mallorquins i balears no hi han assistit.

Els representants del comitè d’empresa, Miquel Vanrell i Cati Ginard (CCOO), han criticat que al llarg d’aquest procés s’hagi mantingut al marge als representants dels empleats, tot i que han celebrat “que el jutge hagi tingut en compte l’informe que van emetre el 6 de abril”. “Totes les nostres reivindicacions queden molt clares en l’informe que ha redactat un advocat”, han sentenciat. “Intentarem fer tots els esforços possibles perquè el jutge ens tingui en consideració”.

“És un procés legal però no és just que el comitè d’empresa no hagi tingut la més mínima oportunitat d’entrar a negociar determinats aspectes”, ha lamentat Vanrell, que ha concretat que la mitjana d’edat dels treballadors ronda els 47 anys. “És una franja d’edat en què és molt complicat trobar feina, per això, des del comitè d’empresa volem que ens donin peu a poder negociar d’aquests temes”. Encara que es tracti d’un concurs purament tècnic i judicial, i no d’un ERE.

De tota manera, Ginard ha especificat que sí que han mantingut reunions amb quatre de les cinc empreses que han presentat ofertes. “Les reunions ha estat interessants però el problema és que tot el que prometin ara, passada la subhasta, són bones intencions però serveixen de poc”, ha admès.

El batle de Manacor Miquel Oliver, únic polític rellevant que ha acudit a la concentració, ha expressat el “suport unànime” del consistori als treballadors. “Les ofertes afecten el nombre de treballadors i aquí estic per manifestar-lis que han de ser el capital a tenir en compte, ja que durant molts anys han estat el motor de Majorica i del teixit social i econòmic en el municipi”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad