Les excavacions de Son Coletes continuaran a finals d’any

Avui migdia desenes de persones han anat al cementiri per assistir al tradicional acte d’homenatge i record als republicans morts per la repressió franquista

 

La segona fase d’excavacions al cementiri de Son Coletes de Manacor començarà a finals d’enguany. Així ho ha confirmat aquest diumenge el batle, Miquel Oliver, durant l’acte anual als republicans represaliats durant el franquisme. Aquesta seria (sense comptar els tastos inicials dutes a terme a l’octubre de 2018) la segona campanya d’excavacions del cementiri públic a la recerca de restes.

Integrat ja que en la tercera fase de el Pla de Fosses de Govern, està previst pel tercer trimestre, a punt d’acabar 2021. Els treballs en aquesta ocasió se centrarien en acabar d’excavar de forma radial a partir de la creu de 1922 trobada aquest estiu i que documentalment marca el centre dels antics enterraments. En una zona que es troba a l’esquerra segons s’entra al cementiri.

 

Després de la suspensió de l’any passat arran del confinament per coronavirus, avui migdia desenes de persones s’han donat cita a Son Coletes, per assistir a la tradicional acte d’homenatge i record als republicans morts per la repressió franquista. La lectura del manifest aquesta vegada ha anat a càrrec de la glossadora Maribel Servera, en una reivindicació versada de la memòria històrica que l’any passat no va ser possible. Aquest any, però, en un símptoma d’un lleuger retorn a la normalitat, el Comitè de Son Coletes ha pogut tornar a organitzar l’acte que sol celebrar-se el primer diumenge després de el 14 d’abril des dels anys vuitanta.

Com ja és tradicional, la xeremies i l’amollada de coloms han marcat l’inici i final de l’acte. El d’aquest any, a més, ha estat una trobada especial, atès que és la primera després de l’obertura de les fosses a Son Coletes i de la troballa de restes pertanyents a persones represaliades el 1936. En concret, ja s’han identificat les restes d’Antoni Alomar, rellotger de Llubí instal·lat a Manacor, i també de Francesca Llull Font i de Francesca Sales Llull, mare i filla. Es dóna la circumstància que també la dona d’Antoni Alomar i el marit de Francesca Llull van ser assassinats. A part, es van trobar les restes de sis milicians arribats a Manacor amb les tropes del capità Bayo.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad