Els malnoms del carrer de Ciutat i les seves travessies

Després de seure una estona a Sa Bassa, veient passar la gent al temps que agafam forces per iniciar la trescada d’avui, enfilam el carrer dedicat al metge Joan Lliteras (però que tothom coneix com a carrer de Ciutat), una de les dues vies d’entrada al poble pel camí reial que arribava des de la capital de l’antic Regne de Mallorca.

Carrer de Palma, de Joan Lliteras o de Ciutat

Carrer del Llaurador (antic de ses Tafarres)

Quant a aquest carrer destaca el notable nombre de posades (fins a mitja dotzena) tot i l’escassa llargària del mateix, per altra banda, a tall de curiositat, dir que al número 10 hi havia una casa “destinada para coser”.

Carrer den Mesquida (abans del Jai Rost o travessa del molí d’en Vadelló)

La professió del cap de família de l’únic llinatge forà d’aquest carrer (Gutiérrez) era la d’espia i desenvolupava la seva tasca a l’Arrendatària (de Consums).

Deixam per a la propera setmana els carrers que s’obrien, a continuació d’aquests, a la banda dreta del camí de sa Canova, de Bandrís i de Rotana, dins l’espai abans ocupat per la sínia de na Daniela i les terres antigament propietat dels Fullana Daniel de qui agafaren el topònim, on anys després s’urbanitzaria la plaça de Sant Jaume.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad