La revolta dels agermanats a Mallorca, avui al conservatori

Taula rodona d’experts, aquest dissabte capvespre a les 19 hores

 

L’àrea de gestió cultural de l’ajuntament de Manacor ha organitzat avui horabaixa, a les 19 hores a l’auditori del conservatori, una taula rodona sobre la revolta dels agermanats a Mallorca, on hi intervindran Margalida Bernathistoriadora; Sebastià Sansó, historiador; Bartomeu Mestre, escriptor; i Llorenç Carreres, moderador.

La Germania de Mallorca fou una revolta que va enfrontar els menestrals i el poble de la ciutat de Mallorca, aliats amb la part forana de l’illa, amb l’alta noblesa i altres estaments ciutadans privilegiats. Va ser coetània de la Germania valenciana. La revolta esclatà el 1521 a conseqüència de l’empresonament de set menestrals. Els revoltats van tancar diversos nobles fins que va arribar el rei en el seu auxili. Els principals líders de la revolta foren executats després que les tropes reials prenguessin el control de l’illa. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad