L’Ajuntament planteja ara una consulta popular per decidir l’ús de les piscines

Preocupen els 42.000 euros de cost anual que havia hagut d’assumir la caixa municipal fins ara

 

L’ajuntament de Manacor no sap què ha de fer amb la piscina municipal. Per això ha posat damunt la taula la possibilitat que siguin els ciutadans del municipi els qui triin la seva funció a partir del moment que el consistori recuperi el control i les claus de la instal·lació. Així ho ha expressat el regidor de Més-Esquerra, Joan Gaià, que reconeix que “s’han de valorar totes les opcions” i que serà molt complicat que pugui tornar ser gestionada com a piscina, almenys com a espai plenament municipal, “perquè ja n’hi ha dues més de privades que funcionen bé i no sé fins a quin punt els podríem fer competència des de l’Ajuntament”.

Cal recordar que les dues piscines (una per adults i l’altre infantil) que es troben dins els terrenys del parc municipal on també hi és el quarter de la Policia Local i el Teatre Municipal, van haver de tancar ara fa dues setmanes perquè l’empresa que fins ara en tenia la concessió, Esquitxos de Blavor SL, va presentar un concurs de creditors per problemes econòmics i va extingir la seva activitat de manera definitiva. Així ho va comunicar a l’Ajuntament, que també va rebre informació del Jutjat Mercantil número 3 de Palma sobre el cessament de l’activitat.

Fa uns dies el consistori manacorí va sondejar amb els seus tècnics i juristes diferents opcions per veure què fa amb les piscines després de 24 anys ininterromputs de gestió privada (i a manca de sis perquè concloguessin els 30 anys signats amb el consistori l’any 1997). Una solució que podria passar per transformar el recinte en un espai cultural per a concerts. Ara el que la Sala planteja i que vol dur a “consulta pública” són sobretot tres opcions: la municipalització total de la instal·lació i el seu equipament, un nou plec de condicions per treure la seva explotació privada a concurs, o bé la de modificar l’interior perquè pugui servir de nou espai cultural multifuncional.

42.000 euros anuals

El que més preocupa a l’Ajuntament a l’hora que plantejar-se la reobertura de les piscines quan acabi el procés judicial, són els 42.000 euros que fins ara ha hagut d’invertir anualment en concepte de manteniment i ajuda a la gestió privada que en feia l’empresa Esquitxos, i que no sembla disposat a pagar ni directa ni indirectament. “Fa 25 anys que el tema de la piscina és molt polèmic”, recorda Gaià, “va funcionar molt bé durant els primers anys, tot i que els preus eren cars, perquè no tenia competència. Però ara hi ha dues piscines privades que funcionen. Ens hem de demanar primer perquè aquestes empreses tenen èxit i la piscina municipal no n’ha tingut”.

Per la seva banda l’oposició local (AIPC-SYS, El Pi i PP) ha demanat al consistori que faci tot el que sigui possible perquè la instal·lació continui essent d’ús esportiu tal com fins ara, “encara que no estam en contra de la creació de nous espais culturals, però creim que Manacor no pot perdre el servei de piscina d’un dia per l’altre i s’ha de fer un esforç i trobar una solució”, recorda la portaveu d’AIPC-SYS, Antònia Llodrà.

La concessió de les piscines va començar l’any 1997, quan les que hi havia foren ser remodelades per complet, passant a ser cobertes i reformant la graderia preexistent on a dins s’hi troben els vestidors. Esquitxos de Blavor SL, a canvi de córrer amb les despeses de l’obra, es va assegurar la seva explotació per 30 anys, fins 2027. Ara, ja sense servei, afronten un tancament indefinit, encara que l’Ajuntament s’ha assegurat que durant el concurs de creditors l’administrador concursal es farà càrrec del manteniment.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad