L’Ajuntament preveu posar càmeres de control a la ZPR abans que acabi l’any

Després d’un mes de funcionament de la Zona d’Prioritat per a Residents ja s’han resolt 1.800 autoritzacions per a circular o aparcar

 

Càmeres de seguretat controlaran les entrades de la Zona de Prioritat per a Residents (ZPR) de Manacor abans que acabi enguany. Així ho ha anunciat el regidor de Mobilitat i Medi Ambient local, Sebastià Llodrà, que explica que és una mesura de control que ja es va anunciar durant la presentació de l’espai semipeatonal fa uns mesos, i que permetrà a la Policia Local imposar les pertinents multes segons la seva gravetat i reincidència.

El sistema de càmeres es distribuirà a partir de les vuit entrades a les ZPR i tindrà un funcionament “similiar al que s’aplica a Palma”; és a dir, que disposaran d’un sistema de lectura de les matrícules de tots els vehicles que vagin entrant a la zona magenta del centre de Manacor. “El mateix sistema sabrà així en qüestió de segons si el seu propietari és resident i té permís per circular”.

Així mateix, tal com recorda Llodrà, “també és possible sol·licitar permisos d’un sol dia de manera senzilla, perquè qui hagi de recollir un familiar malalt, portar la compra a una persona que tingui dificultats per moure’s etc, pugui passar sense problema”. Aquest dilluns durant el ple municipal, el regidor no va dubtar a reconèixer que malgrat “que estam en un període de pedagogia i d’informació de com funciona la ZPR, però atès que es basa en una ordenança ja aprovada, ja es poden imposar sancions” .

Pel que fa a les multes derivades de passar o aparcar a la ZPR sense tenir permís o ser resident, aquestes poden anar des dels 100 fins als 500 euros depenent del grau de la infracció, el que serà molt més fàcil i ràpid d’aplicar a el que es comprin i es connectin les càmeres de control, de les que l’ajuntament de Manacor s’ha encarregat de dir en nombroses ocasions, que no tindran un afany recaptatori sinó dissuasori.

1.800 autoritzacions resoltes

En aquests moments en consistori manacorí ja ha resolt positivament fins a 1.800 sol·licituds de veïns residents a la nova zona marcada de prioritat per als vianants, a les quals cal sumar “unes cent més que han estat autoritzades avui mateix per errors en algun número o lletra de la matrícula”. Unes xifres bastants bones si tenim en compte que no fa ni un mes que la ZPR es va posar oficialment en funcionament.

No obstant això encara hi ha problemes amb altres 700 autoritzacions més que a hores d’ara estan sent revisades i que se situen a la safata de pendents. Sobretot i segons analitza Llodrà “perquè són situacions peculiars com persones que no són residents però tenen contractes de lloguer d’un garatge a què volen accedir o que no són els titulars però un amic se’ls deixa, per exemple”.

Però tot i la satisfacció de l’equip de govern local (Més-Esquerra, PSOE, Podem), el Partit Popular continua pensant que “falta molta més informació cap als comerciants i ciutadans. Perquè els informadors a peu de carrer, en moltes ocasions no saben resoldre tots els dubtes. Creiem que encara cal molta feina “, critica Maria Bel Bauzá.

D’altra banda, el ple municipal d’aquest dilluns va aprovar (amb els vots favorables de l’equip de govern i les abstencions de l’oposició) la creació de la Zona d’Estacionament Comercial, lligada a la ZPR i que té com a objectiu promoure el comerç i un trànsit més rodat i fluid. D’aquesta manera, passen a ser Zona d’Estacionament Comercial carrer Amargura, el carrer Rector Caldentey, carrer Príncep, Olesa i la plaça Constitució (de ses Verdures).

Llodrà va assegurar durant el ple que s’ha pactat amb els comerciants una durada màxima d’estacionament de 60 minuts. Pel que fa a el preu d’aquestes noves places (que passaran de la color blau de l’ORA a l’magenta propi de la ZPR), “dependrà de l’ordenança i dels nous parquímetres intel·ligents que s’instal·laran”.

Precisament entre les novetats introduïdes en la nova ordenança, destaca la modernització de les màquines d’ORA que permetrà el pagament digital. Els cotxes elèctrics estaran exempts de pagament, i les persones diagnosticades amb malaltia de Crohn i colitis ulcerosa no hauran de pagar per aparcar. La nova ordenança també permetrà més agilitat administrativa a l’hora de fer canvis horaris i de calendari.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad