“Hi ha obscurantisme i amiguisme a l’àrea de Serveis Socials”

El PP de Manacor denuncia la promoció professional “a dit” de determinats funcionaris de l’àrea 

 

El grup municipal Popular ha denunciat públicament “l’obscurantisme i amiguisme del pacte de govern en la promoció professional de determinats funcionaris de l’àrea de Serveis Socials, la qual es fa a dit i sense seguir els camins que estableix la llei”, ha criticat la regidora del PP local, Maria Bel Bauzá, que enumera una serie d’antecedents per defensar-ho: “Ja en el passat mes de desembre del 2020, ens vam assabentar que dues treballadores de l’àrea de Serveis Socials havien vist augmentada la seva categoria amb càrrecs de coordinació per odre directa de la delegada de Polítiques Transversals, la senyora Carme Gomila”. 

Els populars recorden que un procés d’aquestes característiques, el d’augment de categoria professional, tal i com marca el procediment de Funció Pública, “s’hauria de fer mitjançant promoció interna entre els funcionaris de carrera, interins i personal laboral (per aquest ordre prioritari) que desitgin participar del procés”. 

“Davant l’absència de promoció interna transparent, al mes de febrer de 2021, el Partit Popular demanà per escrit a l’equip de govern l’expedient d’aquest augment de categoria professional a dues funcionàries. En l’esmentada documentació s’al·lega a la necessitat de reestructuració del servei per mor de la COVID-19”.  

“El 22 de gener de 2021 es publicà el decret de l’augment de la categoria de les dues funcionàries en base a l’expedient anteriorment esmentat. Davant l’absència total de transparència i creient que no s’ha complit el procediment de Funció Pública que marca els processos de promoció del funcionariat, al mes de març de 2021, sol·licitàrem a l’àrea de Recursos Humans en base a quin procediment s’executà l’augment de categoria d’aquestes dues persones de Serveis Socials”. 

Segons concreta el PP, van rebre resposta el passat 8 d’abril. “Una resposta signada pel delegat de Recursos Humans, el senyor Joan Gaià en que al·lega que l’expedient en el qual s’han tramitat les dues coordinacions ja s’havia remès al grup municipal popular en el seu moment”. 

“Ignora totalment el senyor Gaià, en la seva resposta, la pregunta formulada pel Partit Popular, que era “quin procediment s’ha seguit per a l’assignació de les dues noves coordinadores de Serveis Socials?”, en cap cas demanàvem còpia de l’expedient perquè ja el teníem”. 

“Situació intolerable”

Des del Partit Popular creuen “intolerable” que l’equip de govern permeti “que determinats treballadors públics ‘amics’ rebin tractaments preferents en comparació amb la resta de treballadors. On es troba l’ètica de la que tant presumia aquest equip de govern?”.

“Així mateix, el fet de no respectar la Funció Pública és també un fet vergonyós que l’equip de govern municipal pretén maquillar i tapar negant-se a respondre a les preguntes de la oposició”, conclou Bauzá. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad