Demanen habilitar un aparcament temporal per Cala Varques

El 95% de banyites hi arriben a través de vehicles privats, la resta a través d’embarcacions o a peu des d’altres cales

 

El Partit Popular de Manacor ha presentat aquesta setmana una moció per demanar que tant el consistori com el Consell de Mallorca facin les passes necessàries “per a l’habilitació temporal d’una àrea d’aparcament a Cala Varques, segons les necessitats tècniques establertes, així com definir la tramitació administrativa i procediment que correspongui per a la seva ubicació definitiva”.

Segons la portaveu del grup municipal, Maria Antònia Sansó, són coneguts els problemes provocats per la gran afluència de cotxes que cada estiu volen arribar fins a Cala Varques i que aparquen a les voreres de la carretera Ma-4014, posant en perill altres conductors i als propis banyistes que creuen la via comarcal. “El que amenaça la integritat d’un espai protegit i inclòs a la Xarxa Natura 2000 són principalment les acampades i l’ocupació il·legal de les coves, la pràctica no permesa de psocibloc, el fondeig irregular o la venda ambulant d’aliment i begudes”.

“Els usuaris aparquen al camí d’accés a la platja envaint la propietat privada, per això és imprescindible donar una solució urgent”. El PP presenta per defensar un aparcament, l’elevat percentatge de banyistes que hi arriben a partit d’un vehicle privat (el 95%) i el límit d’ocupació de Cala Varques, el que segons el darrer estudi fet l’any 2016, determina la presència constant d’uns 134 cotxes de mitjana, que, tenint en compte que cada un necessita d’uns 30m2, l’aparcament hauria de tenir una superficie de 4.000 metres quadrats.

Entre els anys 2015 i 2016 l’ajuntament de Manacor ja va mantenir diferents contactes amb els propietaris de les parcel·les susceptibles, encara que no es va poder arribar a un acord.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad