4.000 pacients s’han fet una ressonància a Manacor els darrers dos anys

Segons la cap del Servei de Radiologia, també es fan estudis intervencionistes com puncions de mama i artroresonàncies

 

A principis del mes de març de 2019 s’iniciaven les primeres proves amb la nova ressonància de l’Hospital de Manacor. Des de llavors la majoria d’aquestes proves s’han pogut fer al Servei de Radiologia de l’Hospital de Manacor com una eina imprescindible en el camp del diagnòstic per la imatge en la medicina actual.

Com explica la cap del Servei, María Isabel Galarraga, «aquests dos anys han estat un període d’adaptació i aprenentatge i en aquest moment es troba ja en ple funcionament». En aquest sentit, destaca que s’han fet més de 5.000 estudis per mitjà d’aquesta tecnologia. Les proves més freqüents han estat les exploracions de crani, columna, genoll, espatla, abdomen, pelvis i pit, entre d’altres altres. Així, s’ha aplicat la tècnica a més de 4.000 pacients majors de 14 anys. 

La ressonància magnètica s’utilitza per diagnosticar malalties del sistema nerviós, dels òrgans de l’abdomen, de la mama o de l’aparell musculoesquelètic. Es tracta d’un mètode d’adquisició d’imatges que no usa radiacions ionitzants i que no comporta riscos per al pacient, excepte quan la prova porta contrast, que pot ocasionar reacció al·lèrgica, encara que és poc probable. Les úniques limitacions són que el pacient sigui portador d’alguna pròtesi o d’un dispositiu electrònic incompatible, o que pateixi claustrofòbia o obesitat mórbida.

Per prendre imatges de determinades parts del cos pot ser necessari utilitzar un contrast perquè las imatges siguin més clares i precises. El contrast s’injecta per via intravenosa en el moment de fer l’exploració. En aquest cas, s’usa ‘gadolini’ com a mitjà de contrast per via intravenosa.

Galarraga també manifesta que «a més d’estudis diagnòstics ja estam fent estudis intervencionistes com puncions de mama i artroresonàncies. Cal destacar que l’equip de tècnics del Servei de Radiologia està format per dur a terme aquests estudis».

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad