L’Ajuntament estudia reconvertir la piscina en un espai cultural

Després de l’extinció aquesta setmana de l’empresa que les gestionava des de feia 24 anys i el seu tancament indefinit

 

L’ajuntament de Manacor està sondejant diferents opcions per veure què fa amb les piscines municipals situades al parc del teatre, després que la concessionària, Esquitxos de Blavor SL, ha deixat oficialment de prestar servei empesa per problemes econòmics després de 24 anys ininterromputs (i a manca de sis per que concloguessin els 30 anys signats amb el consistori en 1997). Una solució que podria passar per transformar el recinte en un espai cultural per a, per exemple, fer-hi concerts.

Feia unes setmanes que l’Ajuntament ja sabia de la mala situació de l’empresa, que a principis de mes va presentar un concurs de creditors, finalment admès i notificat ahir al batle Miquel Oliver. Així les coses, ja s’han anat succeint les primeres conseqüències: òbviament s’ha paralitzat el servei i notificat als clients la suspensió de les classes de natació per a diferents edats, l’empresa Esquitxos ha quedat formalment extingida, i s’ha nomenat un administrador concursal que haurà de determinar els pagaments que faltin, tenint en compte que el patrimoni (les piscines) són de titularitat pública.

D’aquesta manera i segons ha pogut saber aquesta revista, ara l’ajuntament de Manacor haurà de decidir entre tres opcions plausibles: la primera seria la municipalització total de la instal·lació i el seu equipament, la segona una nova redacció d’un plec de condicions per treure la seva explotació privada a concurs, o bé, i la que a hores d’ara cobra més força, la de modificar l’interior perquè pugui servir de nou espai per a la cultura.

El que passaria, està clar, per cobrir les piques existents (una més petita i de poca profunditat per a l’ús infantil i una altra més profunda i de 25 metres de longitud), amb una especie de tarima que possibilités el pas continu per l’espai, aprofitant les grades interiors ja construïdes i a les que no se’ls ha donat fins ara massa ús.

Seria aquesta una nova vida per a les piscines, que l’any 1997 van ser remodelades per complet, passant de ser a l’aire lliure i d’ús eminentment estiuenc, a ser cobertes mantenint la graderia preexistent on a dins s’hi troben els vestidors. Esquitxos de Blavor SL, a canvi de córrer amb les despeses de l’obra, es va assegurar en aquells moments la seva explotació per un període de tres dècades, fins 2027. No és la primera vegada que l’empresa passava per una situació complicada, ja que durant l’anterior legislatura ja li va oferir en diverses ocasions al consistori la seva renúncia en no poder fer front al manteniment.

Tancament indefinit

El que ara preocupa més, però, a l’Ajuntament, és el temps que pugui passar fins que recuperi les claus i la possessió efectiva de les piscines cobertes, ja que la infraestructura estarà tancada fins que conclogui el procés judicial. De fet la gerència d’Esquitxos es va posar en contacte aquest fa uns dies amb el batle per tractar el tema i informar-lo que tot i el seu tancament, l’administrador concursal té l’obligació de mantenir en condicions i vigilada la instal·lació, per evitar possibles actes vandàlics. “Estarem molt atents i intentant que el temps que passi fins a tornar a ser utilitzada sigui el més curt possible”, conclou Oliver.

La piscina municipal tanca per problemes econòmics

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad