Manacor municipalitza la gestió de platges i redueix hamaques i para-sols a la meitat

La SAM s’encarregarà durant quatre anys de la gestió de nou platges

 

La SAM, societat de l’ajuntament de Manacor que gestiona el subministrament d’aigua a la ciutat i s’encarrega dels aparcaments subterranis i de zona blava, ja té una altra responsabilitat: fer-se càrrec des d’aquesta setmana i durant un període de dos anys (prorrogables a altres 2) dels serveis de les nou platges del municipi. El que vol dir que passen a dependre del consistori “per canviar el model empresarial que el que anava era a obtenir un rèdit econòmic, a un altre mediambiental”, explica el batle Miquel Oliver.

El que entre altres coses i com a mesura més important, suposarà la reducció a la meitat del nombre d’hamaques i para-sols que es col·locaven i que a partir d’ara sumaran només 936 i 449 respectivament. “A l’octubre de l’any passat es va ampliar l’objecte social de la SAM, de manera que podem abastar nous serveis”, subratlla la seva responsable política, Cristina Capó, “i ho feim per responsabilitat i per donar tranquil·litat també al sector hoteler”, davant la falta d’empreses que enguany han volgut optar a la concessió “tement que pugui repetir-se una temporada turística similar a la del any passat”.

La municipalització de la neteja i serveis (exceptuant xiringuitos i socorrisme) afectarà les platges de Porto Cristo, s’Illot, Cala Mendia, Cala Anguila, s’Estany den Mas, Cala Domingos Gran, Cala Domingos Petit, Cala Murada i Cala Antena . Pel que haurà de contractar a més personal: “precisament aquest dilluns en consell extraordinari la SAM va decidir crear dos borsins de treball per a un total de 19 treballadors”, un conductor, un encarregat, onze operadors temporals i sis per tot l’any.

Pel que fa als mètodes que a partir d’ara s’utilitzaran per a la neteja de les platges manacorines, el delegat de la Zona Costanera, Sebastià Nadal, puntualitza que es prioritzarà al màxim la manual evitant en el possible que les màquines trepitgin l’arena. Si bé hi ha tres categories en aquest sentit: les platges urbanes com Porto Crist o s’Illot, on hi haurà una combinació de les dues; les que per normativa tenen un límit d’ocupació mecànica i el cas de Cala Antena, on si no és per necessitats extraordinàries com tempestes en cap cas s’actuarà de manera no manual.

“Seguirem criteris de qualitat, amb la qual cosa l’estampa que fins ara teníem de tractors sobre l’arena, desapareixerà”, comenta Oliver, recolzant-se en la compra de nou material menys ‘invasiu’ per part de la SAM. “Aquest any hi haurà un model a mig camí entre el que vam tenir el 2019 i el de l’any passat, respectant al màxim el curs natural de les platges però seguint un manteniment continu”. Pel que fa a la polèmica recurrent de mantenir la posidònia sobre l’arena el màxim temps possible, el batle és contundent: “No és una cosa a eliminar sinó a gestionar, ajuda a mantenir les platges; no descobrim res, simplement és ciència “.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad