El repte de viure amb la síndrome de Coffin-Siris

L’exposició ‘El cas de Clara’, una mostra d’imatges instal·lada a la plaça del Convent,  contribueix a conscienciar la ciutadania sobre les malalties rares 

 

‘El cas de Clara: el repte de viure amb la síndrome de Coffin-Siris’ és una exposició fotogràfica d’imatges de la fotògrafa de Porto Cristo Ana Belén Fuster que s’exposa a la plaça del Convent de Manacor amb l’objectiu de contribuir a la conscienciació de la ciutadania sobre les malalties rares. 

L’exposició mostra el dia a dia i la vida quotidiana de Clara, una nina afectada per aquesta malaltia rara i de la seva família. La síndrome de Coffin-Siris és una síndrome multisistèmica conformada per diversos trastorns genètics de diferent naturalesa que afecta diferents òrgans i de manera desigual. És per això que no existeix cap tractament universal per a aquesta síndrome, sinó que s’ha d’atendre de manera multidisciplinària, atenent les dificultats i problemes concrets de cada individu. 

L’Associació Espanyola de Coffin-Siris es va crear el setembre de 2019 i té la seu a les Illes Balears. L’organització vol donar a conèixer la malaltia perquè pugui ser diagnosticada com més aviat millor i els tractaments puguin ser posats a l’abast de cada pacient. 

L’Associació Espanyola de Coffin-Siris fa feina sense afany de lucre per fer un acompanyament més humà i proper a les 42 famílies afectades arreu de l’Estat. D’aquesta manera, les famílies poden compartir coneixements i experiències i alleujar el dia a dia. Amb aquesta exposició, l’ajuntament de Manacor contribueix a la visibilització de la síndrome de Coffin-Siris. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad