La darrera reunió divideix els treballadors de Majorica

CCOO i UGT es gasten 4.000 euros en un informe en favor de l’opció mallorquina Nova Mallorca, avalada per tres famílies felanitxeres

 

La darrera reunió celebrada aquest divendres dematí entre els treballadors de fàbrica i tendes de Majorica i representants dels sindicats CCOO i UGT, ha tret a la llum la divisió interna entre els qui defensen l’opció de compra de l’accionista francès de Carrefour Gregorie Agustin Bontoux-Halley (MajolaPerla, la preferida per l’administrador concursal) i Nova Mallorca, de capital mallorquí relacionat amb l’Hospital de Llevant.

El desencontre es centra sobretot en el nombre de treballadors que cada una d’elles deixaria en plantilla i les condicions i qualitat de feina que tendrien una vegada efectuada la compra. Els de més edat aposten clarament per la francesa MajolaPerla, que ha ofert 9,7 milions d’euros (dels quals 6 són aportació directa per eixugar el deute i pagar les indemnitzacions dels treballadors que no continuin) i que després d’una serie de reunions ha accedit passar de mantenir 96 empleats a 107. Mentre que els joves que creuen que quedaran en nómina s’han mostrat a favor de la tercera opció triada per l’administrador, però que és la que mantindria al major número de treballadors: 174, encara que no assegura de quina forma o si continuarien en ERTO fins que les condicions milloressin.

La diferència substancial seria que mentre MajolaPerla pagaria a tots els treballadors despedits mitjançant indemnitzacions directes, Nova Mallorca no assegura aquesta opció, amb la qual cosa molts d’ells haurien de passar pel Fons de Garantia Salarial (FOGASA), adscrit a Ministeri de Treball i Seguretat Social, que abona els salaris i indemnitzacions pendents de cobrament, en els supòsits d’insolvència empresarial o concurs de creditors de l’empresari. Una quantitat econòmica que hauria de marcar la Justícia.

Tant és així que fins i tot els dos sindicats han pagat 2.000 euros per hom a un especialista econòmic que els ha fet un informe donant suport a Nova Mallorca, que ja ha estat remès al jutge del cas, encara que ni el document ni les opinions del Comité de Treballadors són vinculants a l’hora de prendre la decisió definitiva, més basada en la recuperació i solvència econòmica de la perlera a curt termini, i que es donarà a conèixer prest.

Tres famílies felanitxeres vinculades a treballadors de Majorica

Segons fonts de la perlera, un dels temes més comentats aquests darrers dies, ha estat la vinculació directa que Nova Mallorca amb treballadors que fan feina a Majorica, una de les raons que animaria a certs sectors interns a donar suport a l’opció mallorquina, que es sustenta en tres famílies felanitxeres, que avalarien part de l’operació de compra amb 500.000 euros cada una.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad