Prop del 70% del puig den Mora haurà desaparegut en pocs anys

L’Ajuntament revisa l’expedient de la pedrera que afecta el puig den Mora, davant la preocupació veïnal per l’impacte visual i ambiental de l’explotació minera

 

L’ajuntament de Manacor revisa l’expedient de la pedrera que afecta el puig d’en Móra, a la serra de Llodrà, explotada per Gravera Sa Torre S.L. Davant la preocupació veïnal per l’impacte visual i ambiental de l’explotació minera, el consistori ha iniciat la revisió de l’expedient per comprovar que les tasques que executa l’empresa s’ajusten als permisos existents.  

L’Ajuntament de Manacor ja s’ha posat en contacte amb les diferents administracions competents en la matèria – la direcció general de Política Industrial i la conselleria de Medi Ambient- per abordar aquesta qüestió i comprovar que l’explotació que s’està duent a terme s’ajusta a la legalitat. Així mateix, se sol·licitarà a aquestes dues administracions que participin d’una inspecció conjunta a la gravera. 

Amb aquestes actuacions, l’Ajuntament de Manacor posa de manifest la seva preocupació per l’impacte ambiental d’una explotació que té permís per explotar 25 hectàrees amb autorització fins el gener de 2031.Com a societat hem de reflexionar si aquest model de creixement és el que volem i necessitam”.

L’empresa Sa Torre S.L té permís per explotar un total de 23 hectàrees a la zona de s’Ermita.

D’aquestes 23, fins a 7,7 hectàrees (parcel·les 556, 586 I 585) tenen encara un gran valor ecològic I paisatgístic I fins fa setmanes s’havien mantengut intactes. Es tracta del Puig de’n Mora, un puig dominat per ullastrar que conserva antigues marjades i que és visible des del nucli de Manacor. En total la pedrera té autorització per extreure un volum d’1.369.956 metres cúbics d’àrids i té autorització fins al gener de 2031.

La parcel·la 557 no té autorització per ser explotada. En vista que ara es treballa al límit d’aquesta parcel·la i que hi ha dubtes que podria haver estat afectada, la Direcció General d’Indústria ha obert un expedient, requerint a l’empresa un estudi topogràfic per saber si ha estat afectada o no. Si està afectada l’empresa haurà de restaurar la part afectada. En tot cas, la parcel·la que té permís per ser explotada és enorme i comporta fer desaparèixer prop del 70% del Puig de’n Mora, el que té un enorme impacte visual (ja és visible des del Pla de Mallorca i de dins el nucli de Manacor) i ecològic.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad