Mateu Català: “Els més beneficiats per la ZPR seran els comerços de les rondes”

El responsable de la PIMEM a la zona de Manacor creu que primer era necessari un període previ per crear nous aparcaments

 

El responsable de la Petita i Mitjana Empresa (PIMEM) a la zona de Manacor, Mateu Català, creu que l’ajuntament de Manacor s’ha precipitat en posar en marxa la Zona de Prioritat per a Residents (ZPR), sense abans haver fet una feina informativa prèvia cap els comerciants i veïnats tant de dins com de fora del nou espai pensat per evitar el tránsit no productiu. “Pens que primer s’haurien d’haver habilitat aparcaments exteriors per aconseguir que la gent s’habitués primer a deixar el cotxe, i així accedir al centre a peu”.

Segons Català, el client “que vulgui, per exemple, anar a recollir una gelera o element pesat a un comerç de la zona i hagi de demanar abans permís per passar, se n’afluixerà i l’anirà a comprar a un altre lloc”. La decisió presa per la regidoria de Medi Ambient i Mobilitat manacorina i que va entrar en funcionament aquest passat dilluns, “beneficiarà sobretot als comerços de les rondes, que seran de més fàcil accés”.

“És cert que els dubtes que van sortint estan essent resolts poc a poc per l’Ajuntament, però crec que és una feina que s’hauria d’haver fet abans de començar amb tot això. Primer cal educar a la gent a agafar uns hàbits determinats, perquè el que vol ara és arribar fins a la porta amb el seu cotxe per anar a comprar”, recorda el responsable de la PIMEM, “per això seria bo que també la part de dalt de les avingudes de Na Camel·la i Baix des Cós tinguessin també aparcaments en rotació”. “De moment la ZPR crearà complicacions en el dia a dia”.

Abonaments d’ORA que ja no seran efectius

Amb la substitució, a determinats carrers, del sistema de zona blava (ORA) per uns altres de color magenta i d’alta rotació (entre 45 i 60 minuts), el consistori haurà d’eliminar alguns abonaments anuals que els manacorins podien sol·licitar per pagar menys si eren clients habituals de les places blaves. Els nous estacionaments rosats estaran controlats per parquímetres intel·ligents que comprovaran les matrícules.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad