Dàmaris Gelabert rebrà el Reconeixement de Mèrtis 2021

La pedagoga i musicoterapeuta catalana rebrà el guardó dia 10 de juny 

 

El Ple de l’Escola Municipal de Mallorquí ha aprovat aquest dimecres horabaixa concedir el Reconeixement de Mèrits 2021 a Dàmaris Gelabert, a proposta del claustre de professors. L’Escola cada any atorga el Reconeixement a persones o col·lectius que han destacat per la seva fidelitat a la llengua catalana, i per la protecció i transmissió d’alguna faceta del llegat lingüístic i cultural. 

Pedagoga i musicoterapeuta, Dàmaris Gelabert és coneguda sobretot per ser autora i cantant de cançons infantils. Ha publicat 16 discos i 200 cançons i és l’artista que, cantant en català, té més visualitzacions de tots els estils i gèneres musicals. El seu canal de YouTube arriba als 270 milions de reproduccions. Ha aconseguit omplir cases i escoles amb cançons com Bon dia, Les vocals o Els mosquits, entre moltes d’altres. 

La cantant catalana ha demostrat que les cançons són una eina pedagògica bàsica a les aules per a la transmissió de la llengua i que com a forma de comunicació que prové de les emocions i l’afectivitat. El president del ple de l’Escola, el batle Miquel Oliver, va donar l’enhorabona al claustre per la proposta. Oliver ha transmès aquest dijous la notícia a Dàmaris Gelabert, qui l’ha rebuda amb molta il·lusió i gratitud. 

Per la seva banda, el vicepresident del ple, el regidor Sebastià Llodrà, va afegir durant el ple que «reconèixer la tasca de Dàmaris Gelabert en la transmissió de la nostra llengua significa obrir el Reconeixement més enllà de Mallorca i al públic infantil». L’acte oficial del Reconeixement de Mèrits 2021 es durà a terme dia 10 de juny a les 19 hores a l’Auditori de Manacor. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad