Els Ciutat de Manacor reserven 5.000 euros als millors músics emergents

Els premis incorporen la categoria de música d’autor amb el premi Guillem d’Efak 

 

Els premis Ciutat de Manacor tornen aquest 2021 amb les categories de Novel·la (Premi Ciutat de Manacor Maria Antònia Oliver), Poesia (Premi Ciutat de Manacor Miquel Àngel Riera), Teatre (Premi Ciutat de Manacor Jaume Vidal i Alcover) i Assaig (Premi Ciutat de Manacor Antoni M. Alcover), i una nova categoria de Música, el premi Ciutat de Manacor de Música d’Autor Guillem d’Efak. 

El nou gerent de la Institució Pública Antoni M. Alcover, Joan Sitges, ha presentat aquest dimecres la nova convocatòria dels premis juntament amb el batle de Manacor, Miquel Oliver, el delegat de Cultura i Educació, Mateu Marcé, i el delegat de Fires, Carles Grimalt. “Aquí tenim el diccionari Alcover Moll, que està dins una vitrina, però que també serveix per cercar paraules i treure-les al carrer i recollir-les en forma de llibres i d’històries. Els Premis Ciutat de Manacor volen premiar l’excel·lència de la creació en la nostra llengua i per això els convocam”, ha explicat Sitges. 

La nova categoria de Música va adreçada a grups i solistes que facin música d’autor, que cantin en català i siguin nous valors de l’escena musical. El premi està dotat amb 3.000 euros per al grup o solista guanyador i 1.000 euros per a cadascun dels dos finalistes, a més de la promoció dels concerts en festivals i cicles culturals per als tres finalistes. A més, el festival Barnasants de cançó d’autor es compromet a programar una actuació d’un dels tres finalistes en la pròxima edició del festival. L’Ajuntament de Manacor també programarà com a mínim el guanyador a la Fira de la Música de Manacor 2021 prevista per al proper mes de novembre. 

Tots els grups o solistes que hi vulguin participar han d’enviar tres cançons originals en català i enregistrades en vídeo. El termini de presentació d’originals comença dia 17 de març i finalitza el 22 d’abril de 2021. El jurat del Premi Ciutat de Manacor de Música d’Autor Guillem d’Efak 2021 seleccionarà un màxim de nou semifinalistes, que es donaran a conèixer dia 5 de juny. Les propostes seleccionades participaran en una semifinal, que consistirà en un concert en directe previst pel 9 de juliol. El jurat decidirà els tres grups o solistes finalistes i el concert final i proclamació del guanyador es farà en un concert previst per dia 10 de juliol. 

El delegat de Cultura i Educació, Mateu Marcé, ha assegurat que és “de justícia i d’honor donar la notorietat a la música d’autor i que, a més, el premi dugui el nom de Guillem d’Efak”. Per la seva banda, el delegat responsable de Fires, Carles Grimalt, ha recordat la moció aprovada el 2018 per unanimitat pel ple de l’Ajuntament de Manacor sobre la creació de la categoria de Música en els Premis Ciutat de Manacor. 

El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha donat públicament la benvinguda a Joan Sitges, i ha apuntat que “Manacor és cuna i receptora d’artistes” i així ho demostren uns premis “més que consolidats”. Així mateix, i pel que fa a la nova categoria de música d’autor “Manacor aposta pels músics i avui acabam d’arrodonir-ho amb aquesta nova aposta que ajudarà els artistes a entrar dins el circuit”, ha conclòs. 

El Premi Ciutat de Manacor de Novel·la Maria Antònia Oliver té una dotació de 5.000 euros. El Premi Ciutat de Manacor de Poesia Miquel Àngel Riera té una dotació de 3.000 euros. El premi Ciutat de Manacor de Teatre Jaume Vidal i Alcover té una dotació de 4.000 euros. El premi Ciutat de Manacor d’Assaig Antoni M. Alcover té una dotació de 3.000 euros. 

Totes les obres que hi participin han de ser originals, inèdites i escrites en català. El termini de presentació d’originals comença el 17 de març i finalitza el 22 d’abril. L’acte de lliurament dels premis està previst per dia 5 de juny a les 12 h a la Institució Pública Antoni M. Alcover. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad