L’Ajuntament cobreix de posidònia les platges per conservar l’arena

Aquest dimarts s’han abocat 20 metres cúbics a la platja de Porto Cristo 

 

L’Ajuntament de Manacor, en compliment del Decret 25/2018, de 27 de juliol, sobre la conservació de la Posidònia oceànica a les Illes Balears, retorna les restes de posidònia a les platges del municipi. Durant els mesos d’estiu es retiren les restes de posidònia de les platges, coincidint amb la temporada turística i la bonança a la mar. Una vegada acabada la temporada turística, el departament de Medi Ambient analitza platja per platja per programar el retorn d’aquestes restes dins l’ecosistema. 

Les platges que més recessió tenen (pèrdua d’arena) són les que reben més aportació d’aquestes restes. En canvi, aquelles que es troben més estables, en reben en quantitats menors. El departament de Medi Ambient programa aquestes aportacions en dues tandes, una el mes de novembre i una altra al febrer-març. 

La funció de les restes de posidònia és vital per a la protecció de la platja i la conservació de l’arena. La posidònia actua com a barrera protectora davant els temporals, i a més afavoreix la captació i retenció d’arena. Aquest dimarts s’ha fet una aportació de 20 metres cúbics de restes de posidònia a la platja de Porto Cristo. 

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad