Guia contra els mals hàbits perquè els infants comencin a caminar o moure’s

Editada per l’Hospital amb la col·laboració de l’Associació Infància de 0 a 3 anys. Per exemple no és convenient posar els infants drets quan encara no estant preparats o fer-los caminar agafant-los per davall les aixelles o per les mans

 

L’Hospital de Manacor, en col·laboració amb l’Associació Infància 0 a 3 Manacor, i amb el suport de l’Institut per a l’Educació de la Primera Infància de la Conselleria d’Educació i de l’ajuntament de Manacor, fa una passa important per divulgar un estil de criança que capgira moltes de les pràctiques encara vigents en la nostra societat.

Aquestes entitats han editat un fullet i un cartell basats en les teories de diferents autors que propugnen la criança en llibertat de moviment i en l’experiència dels col·laboradors d’aquest projecte (fisioterapeutes, psicòlegs, pedagogs, infermers, pediatres i metges rehabilitadors).

Amb aquestes publicacions es fa una tasca preventiva obsequiant amb un exemplar del fullet «Infants en llibertat de moviment» cada família que tengui un infant que neixi a l’Hospital. També es difondran entre els participants als Espais Nadó d’Infància 0 a 3, entre les escoletes per mitjà dels equips d’atenció primària, etc. Els pòsters estaran exposats als llocs que freqüenten les famílies amb nadons, com són els serveis de pediatria, les escoletes, etc.

Aquesta acció preventiva forma part del projecte Hospital Promotor de Salut, al qual l’Hospital de Manacor està adherit i que té com a objectiu impulsar accions per promoure la salut dels usuaris i no només treballar des de l’atenció curativa.

El missatge del fullet i del cartell és que l’infant neix preparat per aconseguir per si mateix el desenvolupament motor correcte; l’adult l’ha d’acompanyar, però no hi ha d’intervenir. Així, per exemple, s’explica que no és convenient posar els infants drets quan encara no estant preparats per fer-ho o fer-los caminar agafant-los per davall les aixelles o per les mans. Igualment, es transmet el missatge de que deixats en llibertat de moviment és com millor aconsegueixen totes les fites del desenvolupament. La criança dels infants es basa en un llegat de saviesa popular i de sentit comú, però en aquest llegat hi persisteixen encara alguns prejudicis que la investigació científica intenta eradicar.

També s’emfatitza la conveniència d’eliminar els obstaculitzadors del moviment com serien per exemple els caminadors. Aquests, entre d’altres inconvenients que tenen, no faciliten el fet de posar el peu pla en terra i, a més, són causa d’accidents.

En definitiva, l’objectiu d’aquestes publicacions és facilitar una criança de nadons autònoms i sans per aconseguir un desenvolupament harmoniós, respectant l’espontaneïtat i el ritme individual de cada infant.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad