El petit comerç repartirà 2.000 bosses de cotó entre els clients

‘Du la llengua amb tu’, una nova campanya de l’Escola Municipal de Mallorquí de Manacor que en favor de la normalització

 

L’Escola Municipal de Mallorquí ha repartit 2.000 bosses de cotó amb paraules relacionades amb el menjar a botigues d’alimentació del municipi. La campanya ‘Du la llengua amb tu’ formenta la recuperació de paraules en català en retrocés, en desús o que s’utilitzen malament com ara orenga, alvocat, indiot o ruca. 

Cada botiga ha rebut 50 bosses perquè es reparteixin de manera gratuïta entre els clients. “La majoria són paraules que s’han incorporat, i que s’ha agafat la paraula castellana o el calc, com orada o nabius. De vegades és tan senzill com conèixer la paraula; si la coneixem, l’usarem”, assegura la directora de l’Escola Municipal de Mallorquí, Margalida Rosselló. “Aquesta campanya, a més, combina el foment de l’ús de la llengua catalana amb els bons hàbits de consum, que han de tendir a l’eliminació del plàstic”, recorda el delegat de Medi Ambient i Política Lingüística, Sebastià Llodrà. 

Les bosses compten amb dissenys de diferents colors i paraules, i recullen mots com ara aladroc, escalopa, cuixot, nabius, gerret, orada, cogombre o anfós. 

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad