1.100 vehicles ja tenen autorització per circular per la ZPR

La Zona de Prioritat per a Residents entra en vigor al centre de Manacor amb informació i sense sancions 

 

La ZPR del centre de Manacor ja és d’aplicació des d’aquest dilluns 15 de març a seixanta-set carrers de la ciutat. L’entrada en vigor de la norma s’ha produït aquest dilluns amb tota normalitat i sense cap incident. Els accessos a la zona compten amb senyals verticals i també amb franges viàries de color magenta impreses damunt la calçada. La Policia Local ha duit a terme tasques informatives als vehicles que circulaven dins el perímetre delimitat en què la prioritat és per als vianants i bicicletes i la velocitat màxima és de 20 quilòmetres per hora. 

Fins aquest dilluns, s’han generat 1.100 autoritzacions de vehicles dels aproximadament 1.900 residents que hi ha al centre de Manacor. Així mateix, hi ha unes 500 autoritzacions amb documentació aportada pendents de revisar i validar. D’altra banda, s’han sol·licitat 45 autoritzacions puntuals, de persones no residents al centre de Manacor. 

El punt d’informació de la ZPR de la plaça Constitució ha atès unes 800 persones des del 9 de març. Sis informadors fan feina entre les 10 h i les 13 h i les 16 h i les 19 h de dilluns a divendres, i de 9 h a 14 h els dissabtes, per atendre els dubtes dels ciutadans i facilitar els tràmits a aquelles persones que no tenen competències digitals. 

D’altra banda, l’Ajuntament de Manacor fa feina en acompanyar la ZPR d’una campanya de foment del comerç local. La ZPR del centre de Manacor inclou una trentena de places d’aparcament comercial d’alta rotació (45/60 minuts màxim) al carrer Príncep, carrer Olesa, plaça Constitució, carrer Rector Caldentey i carrer Amargura. Aquestes places d’aparcament també comptaran amb el distintiu color magenta. La filosofia de la mesura és la d’implantar un model semblant al de moltes ciutats europees que ja han posat en marxa amb èxit la millora de la convivència entre la circulació de vehicles i les persones, amb importants efectes positius sobre l’activitat econòmica, ja que les compres i l’accés a les terrasses resulta molt més senzill i esdevé una experiència molt més agradable. 

“Únicament reordenam el que ja existeix”, ha recordat el delegat de Medi Ambient i Mobilitat, Sebastià Llodrà, qui ha afegit que “els residents hi guanyen en qualitat de vida i feim una passa més per convertir Manacor en un centre comercial a cel obert en què és agradable passejar”. En aquest sentit, Llodrà recorda que tant el tren com els aparcaments subterranis de Na Camel·la i de la plaça de Sant Jaume són una bona opció per a aquelles persones que vénen d’arreu de la comarca fins al centre de Manacor. 

Cal recordar que poden accedir a la ZPR del centre de Manacor els residents i les persones que tinguin un garatge privat a aquesta zona, els serveis públics (cossos de seguretat, bombers, ambulàncies, vehicles municipals,…), els propietaris de negocis situats dins la ZPR, els vehicles comercials que realitzin operacions de càrrega i descàrrega, els taxis i serveis públics de viatgers en acte de servei, els vehicles que transporten malalts greus o persones amb mobilitat reduïda des de o fins algun immoble situat a la zona, els vehicles amb permís especial atorgat per l’Ajuntament de Manacor per a realitzar alguna operació esporàdica degudament justificada. 

En tots els casos s’ha de sol·licitar autorització, mitjançant la plataforma web www.mobilitatmanacor.cat Hi ha quatre tipus d’autoritzacions, que han d’exhibir els vehicles: 

– Residencial: es genera automàticament només introduïnt la matrícula del vehicle al sistema. No cal aportar documentació addicional. El distintiu és de color verd. Els residents poden circular i estacionar dins l’àmbit de la ZPR. 

– Garatges: cal aportar documentació que acrediti l’ús o propietat d’un aparcament. El distintiu també és de color verd. Els vehicles amb aquesta autorització poden circular per dins la ZPR però només poden estacionar dins els garatges que han acreditat. 

– Comercial: per aconseguir l’autorització, que és de color groc, cal aportar documentació (llicència d’obertura, IAE, etc…). Els vehicles amb aquesta autorització poden circular i fer operacions de càrrega i descàrrega dins la ZPR però no hi poden estacionar. 

– Puntual: per obtenir aquesta autorització, pensada per a casos excepcionals, cal fer-ho mitjançant la pàgina web. En aquest apartat hi podem trobar els següents supòsits preestablerts: transport de persones amb mobilitat reduïda, accés amb permís policial, accés per obres, accés per operacions de càrrega i descàrrega autoritzades, transport de clients a establiments turístics, accés per a una operació esporàdica degudament justificada,…En aquest cas no caldrà imprimir el document, que serà vàlid per una data concreta. Amb aquest permís només es podrà circular i fer una aturada, però no estacionar dins els límits de la ZPR. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad