L’antic aparcament dels Jutjats es convertirà en un jardí urbà

S’hi sembraran distints tipus de plantes, amb pèrgoles i una font central

 

El solar que acollia l’antic aparcament dels Jutjats de la plaça dels Pares Creus i Font i Roig es convertirà en un jardí urbà. El projecte en què treballa l’ajuntament de Manacor preveu el disseny d’un jardí urbà al solar adjacent al Jutjat de Primera Instància, en una zona declarada Bé d’Interés Cultural (BIC), que forma part del Conjunt Històric de Es Claustre i del Convent. Segons el consistori els reculls històrics han determinat que en aquest emplaçament, al voltant del segle XVI, s’hi localitzava l’hort dels frares dominics, encara que en realitat es trobava una mica més enrera. 

Els veïnats de la plaça dels Pares Creus i Font i Roig varen ser convocats dimecres migdia perquè poguessin conèixer de primera mà el projecte de remodelació de l’antic aparcament dels jutjats, en el qual s’està treballant després de què l’Ajuntament el va encarregar a l’arquitecta Maria Magdalena Fons. 

La delegada d’Urbanisme, Núria Hinojosa, ha explicat els eixos bàsics del projecte, amb la intenció de conèixer el parer dels veïnats abans de donar per finalitzada la tasca i encarar la licitació de les obres. També han assistit a la trobada informal l’arquitecta encarregada de la redacció del projecte, Maria Magdalena Fons, amb els seus col·laboradors Sebastià Febrer i Xavier Nicolau, així com també l’aparellador municipal, Antoni Puerto. Els tècnics han desglossat el projecte i han posat en valor els elements que tindran presència en aquest l’àmbit, com el marès, l’arbrat i la vegetació autòctona, l’aigua, les plantes aromàtiques, la rehabilitació de les façanes adjacents i una pèrgola vegetal com a element d’ombra. 

Pel que fa a les instal·lacions, s’han contemplat les xarxes de pluvials, d’enllumenat públic, rec i videovigilància. En tot cas, es preveu que el Jardí de l’Hort dels Frares compti amb un tancament que eviti que quedi obert durant les nits, amb la intenció de fer prevaldre la tranquil·litat i el civisme un cop tanqui la biblioteca municipal municipal. 

Les obres tindran un cost aproximat de 90.000 euros i podran iniciar-se després de la validació de la Comissió de Patrimoni del Consell de Mallorca. 

No hi haurà jocs infantils

En primera instància i segons havia anunciat l’Ajuntament en distintes ocasions, l’antiga zona d’aparcaments judicials (tancada des de fa ja uns anys al trànsit) havia de transformar-se en un espai per l’esbarjo infantil, amb jocs com passa a altres parcs que hi ha per l’estil al municipi. Finalment això no serà així i tota la superficie s’habilitarà com a jardí veïnal en una zona ja adoquinada i que ajudarà a la tranquilitat i l’esponjament urbà.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad