Nova passa endavant per començar l’ampliació de l’hospital

El Govern declara d’interès autonòmic els 76 milions que costarà el projecte. El centre, inaugurat el 1997, atén més de 152.000 persones que pertanyen a un total de 15 municipis

 

El Consell de Govern ha aprovat aquesta setmana declarar inversió d’interès autonòmic les obres de l’Hospital de Manacor, que tenen un pressupost de més de 76 milions d’euros. Aquesta declaració permetrà agilitzar el desenvolupament del nou Pla Director redactat per la Subdirecció d’Infraestructures i els Serveis Generals del Servei de Salut, el qual té per objecte adaptar el centre, que es va inaugurar l’any 1997, a les noves necessitats derivades de l’increment poblacional.

Cal recordar que fa 24 anys l’Hospital atenia una població propera als 108.000 habitants i, actualment, atén més de 152.000 persones dels quinze municipis que formen part de l’àrea d’influència de l’Hospital. Això vol dir 44.000 persones més que quan va obrir les portes per primera vegada.

El Pla Director va acompanyat d’un pla funcional en el qual es defineixen les característiques formals i funcionals de la reforma i de l’ampliació del recinte hospitalari.

Tenint en compte que l’Hospital ha de continuar en funcionament durant tot el procés de reforma i ampliació, en el Pla Director es planteja una proposta a partir de les necessitats inicials i de les possibilitats urbanístiques i en la qual es para esment especial a traslladar els serveis una sola vegada i a aconseguir que, al final de les obres, el recinte resultant quedi ordenat i sigui funcional i que s’hagin optimitzat recursos tot el possible.

Per a això s’han projectat noves construccions a les quals es traslladaran serveis, de manera que es generarà espai lliure per escometre la reforma i l’ampliació d’altres serveis. L’ordre proposat per a les fases de reforma i construcció està destinat a assolir aquests objectius prenent en consideració les molèsties que les obres causaran en el funcionament diari de l’Hospital.

El projecte, les obres del qual tenen un pressupost total de 76.228.722 euros, es desenvolupa en tres grans àrees:

1. Un edifici de nova planta que se situa davant de l’edifici actual, que consta de dos soterranis d’aparcament, i planta baixa i tres pisos, on se situen primordialment els serveis ambulatoris (Edifici L).

2. Un segon cos d’edifici, en la seva majoria de nova planta, on s’hi instal·laran els equips de les centrals, per adequar-los a les normatives vigents, i amb capacitat augmentada per donar servei a l’increment de noves àrees projectades (Edifici Industrial).

3. Reforma interior de l’Hospital, tret de la planta on es fa el nou bloc quirúrgic (hospital actual).

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad