L’Ajuntament demana ampliar la Policia Local amb 10 agents més

Ara mateix la plantilla està molt enfora de ser la ideal per un municipi de 43.000 habitants

 

Les dificultats administratives que vénen evitant la incorporació d’efectius a les plantilles de les policies locals de les illes, podrien corregir-se en breu mitjançant el nou curs de formació per a nous agents, un macroprocés organitzat pel Govern a través de l’Escola Balear d’Administració Pública (EBAP) i la Federació d’Entitats Locals (FELIB) que ja ha demanat als municipis interessats si es volen adherir al conveni i quantes places necessiten.

El batle manacorí, Miquel Oliver, recorda que “almenys fins fa unes setmanes érem l’únic municipi que ho havia sol·licitat”, el que no deixa de ser sorprenent amb el dèficit manifest d’agents locals. Després del procés i la possible inclusió dels seleccionats en una llista única, els nous policies passarien per uns mesos obligatoris de formació.

Cal recordar que aquesta passada setmana es van incorporar a la plantilla de Manacor fins a sis agents mitjançant l’acord signat amb la Policia Nacional, per a la col·laboració i coordinació mútua a fi de garantir el compliment de les mesures judicials de protecció a les víctimes de violència de gènere. Amb la seva adhesió al sistema VioGèn, els efectius de la Policia Local de Manacor rebran una formació específica que els permetrà exercir funcions relacionades amb la matèria. Els agents podran ser requerits per col·laborar amb la Policia Nacional.

Si parlam de números, avui dia la plantilla del cos de seguretat local està formada per tan sols 85 agents, lluny dels 112 de principis del segle XXI, fet que suposa la pèrdua (per diverses raons) de gairebé el 25%, una xifra que no s’ajusta a les necessitats d’una població que supera ja els 43.000 habitants. Un desequilibri que ha derivat en diverses protestes sindicals com la del passat mes d’agost, en què desenes de policies locals van protestar davant les oficines municipals per demanar l’increment del planter per tal d’almenys poder fer front als torns d’una manera sensata i realista.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad