Contra el masclisme, l’homofòbia i el racisme a l’esport local

L’ajuntament de Manacor també finança cursos de formació en prevenció d’abusos i discriminació a menors destinades als responsables dels clubs esportius 

 

‘Guanyem el partit al masclisme, l’homofòbia i el racisme’ és el que diuen les pancartes que ha elaborat el departament d’Igualtat de l’Ajuntament de Manacor i que lluiran a les instal·lacions esportives del municipi. L’objectiu és clar: eliminar qualsevol rastre de masclisme, homofòbia i racisme en qualsevol de les seves manifestacions a l’àmbit esportiu. Així mateix també s’han editat cartells que estan a disposició de gimnasos o altres instal·lacions esportives de caràcter privat. 

Aquesta iniciativa ha estat presentada aquest dimecres migdia a la pista d’atletisme de la Torre dels Enagistes en un acte en què s’han ajuntat els representants dels principals clubs esportius del municipi: Margalida Llodrà (Club esportiu Xendenguets), Aleix Mascaró (Tennis Porto Cristo), Maria del Pilar Castor (Club Atletisme Manacor), Andreu Mesquida (Club Volèibol Manacor), Jesús Illán (AELL Manacor Fisiomedia), Toni Ballester (Tennis Porto Cristo), Rafel Pastor (Club Bàsquet Zona 5), Andreu Serra (Club Bàsquet Manacor) i Xisco Fuentes (Tennis Porto Cristo). 

La delegada de Serveis Socials i Igualtat, Carme Gomila, ha agraït l’interès dels responsables de les entitats esportives en la iniciativa. «A Manacor tenim la sort de comptar amb molts de clubs i al final vosaltres sou els qui veieu, els qui hi sou», ha assegurat. «Com que sou un espai tan important de socialització, d’integració i d’inclusió, sembram aquesta petita llavor per aconseguir que l’esport sigui un espai lliure de qualsevol discriminació amb el vostre suport», ha afegit. 

Per la seva banda, el delegat d’Esports, Artur Aguiló, ha assegurat que aquesta campanya «és l’inici d’un procés que hem començat per fomentar la igualtat dins l’esport manacorí». 

Des de l’Ajuntament de Manacor s’anima a aquells clubs que hi estiguin interessats a sumar-se a la iniciativa, que és oberta a tots aquells que s’hi vulguin adherir. 

Formació en prevenció d’abusos i discriminació a menors per als clubs esportius 

La campanya ‘Guanyem el partit al masclisme, l’homofòbia i el racisme’ també ve acompanyada d’unes jornades de formació en prevenció d’abusos i discriminació a menors destinades als professionals de l’àmbit esportiu. 

L’esport és un àmbit de l’educació no formal necessari i en què es donen interaccions entre menors i també amb adults (entrenadors, educadors, famílies, voluntaris, monitors, etc). Tot i que les relacions en aquest espai afavoreixen el desenvolupament dels menors, pot ser un àmbit on també poden produir-se abusos. Es tracta d’una realitat poc reconeguda, pel que la seva detecció i 

denúncia és molt dificultosa. Segons dades de la Fundació RANA, responsable de la formació que finançarà l’Ajuntament de Manacor, un de cada cinc infants és abusat abans de complir 18 anys. En aquest sentit, la prevenció i la sensibilització són absolutament essencials per a protegir-los. 

La formació pretén dotar de les eines de prevenció, detecció i intervenció necessàries als professionals de l’àmbit esportiu que intervenen en el procés d’aprenentatge i la formació va encaminada a que les puguin posar en marxa dins el seu rol d’entrenadors, monitors, referents o coordinadors dels centres esportius. Els seus objectius són, a més, visibilitzar al problemàtica de l’abús sexual infantil, formar els professionals en detecció i intervenció i en darrer lloc conèixer els circuits de derivació. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad