Prop del 40% de vivendes del municipi ja han demanat la tarifa reduïda de fems

Més de 900 veïnats la sol·licitaren durant els dos darrers dies

 

El departament de Medi Ambient de l’ajuntament de Manacor ha comptabilitzat aquest 2021 “entre 4.000 i 4.500 noves vivendes” que s’han adherit a la taxa reduïda de reciclatge. Això vol dir que podran passar a pagar 114 euros anuals enlloc de 169, sempre i quan es comprometin a cumplir amb la separació correcte dels residus produïts. Així ho explica el responsable de l’àrea, Sebastià Llodrà, que recorda que durant els dos darrers dies hàbils per sol·licitar-la, els passats 27 i 28 de febrer, es van registrar més 900 demandes.

Així, si durant la passada campanya s’hi uniren 4.600 vivendes de tot el municipi, és a dir aproximadament un 20% del total, l’acumulat amb les noves suposa que ja quasi el 40% dels habitatges manacorins (entre 8.500 i 9.000) ja s’hi hagin adherit i puguin així estalviar-se més de 50 euros. “Encara hem d’acabar de fer el buidat-ge per saber el nombre exacte i també distingir entre quines sol·licituds són vivendes urbanes, rurals, comerços o bars, per exemple”.

I això que des de l’inici de la pandèmia no s’han pogut dura a terme reunions informatives amb els veïnats de cada zona, amb la qual cosa la presència a xarxes socials i als mitjans de comunicació ha estat vital per aconseguir aquestes xifres. El que pretén el consistori és aconseguir baixar el número de tones que s’han de dur a incinerar i que han de ser pagades entre tots els propietaris, “aquí que sigui importantíssim separar l’orgànica de la resta de brossa”, assenyala Llodrà.

Si tenim en compte que l’any 2018 l’ajuntament de Manacor feia pagar per cada vivenda 147 euros a l’any pel tractament de residus, podem comprovar com en els dos darrers anys s’ha separat entre els ciutadans compromesos en reciclar (que paguen menys) i els que no. Durant 2020, els rebuts pels primers fou de 138 euros mentre que pels segons va pujar a 174. Una diferència que, com dèiem, enguany encara serà major.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad